Prins Geert van het Puitenol reikte bij de COOP Oudenbosch het allereerste Puitenols Plaotjesboek uit. FOTO DANIELLE LAROS BOERE
Prins Geert van het Puitenol reikte bij de COOP Oudenbosch het allereerste Puitenols Plaotjesboek uit. FOTO DANIELLE LAROS BOERE Foto:

Puiten in de rij voor Puitenols Plaotjesboek

OUDENBOSCH - Puitenol heeft haar eigen stickerverzamelalbum! Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover. Prins Geert van het Puitenol reikte bij de COOP Oudenbosch het allereerste Puitenols Plaotjesboek uit. Vele Puitenolse carnavalsvierders hadden hier lang op gewacht en kwamen dan ook in groten getale langs om ook een exemplaar van het Puitenols Plaotjesboek te bemachtigen. De gehele dag was het een komen en gaan van mensen die allemaal dit mooie, unieke verzamelalbum hebben mogen ontvangen. Ze kregen ook allemaal al een setje met plaatjes mee, zodat ze gelijk konden gaan plakken.

VAN ONZE REDACTIE

"Op de verschillende sociale media kreeg het Puitenols Plaotjesboek ook gelijk veel aandacht, met foto's van kinderen die al druk aan het inplakken waren of van carnavalsvierders die op zoek waren naar het plaatje van zichzelf en die graag wilde ruilen tegen andere plaatjes die ze dubbel hadden. Maar bovenal werd er door zowel mensen online als door de mensen die het al volledig ingeplakte inkijkexemplaar in de winkel bekeken, ook erg gelachen om alle plaatjes en was er veel bewondering voor het boek wat ze er erg mooi vonden uitzien", zo laten de initiatiefnemers weten.
Fotosessies
Er is dan veel aandacht aan het samenstellen en opmaken van het boek besteed. Na een tiental fotosessies, honderden mensen, van jong tot oud, te hebben gefotografeerd, ongeveer 1500 foto's te hebben geschoten, vele tientallen uren zweten en zwoegen op de samenstelling, de vormgeving en alles daar om heen, mag de door de Stichting Oudenbossche Karnaval speciaal hiervoor samengestelde commissie zeker trots zijn op hun werk. "Dankzij deze commissie, de COOP Oudenbosch die het financieel mogelijk maakte en de vele Puiten en Dikkoppen die op de foto zijn gegaan, ligt er nu namelijk een uniek verzamelalbum van maar liefst 108 pagina's dik en met een totaal van 777 plaatjes die gezamenlijk een mooi hedendaags beeld laten zien van het mooie Puitenol", aldus de SOK. [l]

Mocht je zelf ook graag het Puitenols Plaotjesboek willen hebben, dan kan dat uiteraard nog steeds. Bij de COOP Oudenbosch zijn de boeken gratis te verkrijgen en bij elke 10 euro aan boodschappen, krijg je een setje met 6 plaatjes. Daarnaast zijn er ook regelmatig actieproducten waar je ook extra plaatjes bij krijgt en zo spaar je het hele album snel vol. De actie loopt tot en met carnaval 2020 en zal worden afgesloten met een ruilmiddag waar iedereen dan nog zijn laatste missende plaatjes kan ruilen.