Write for Rights succesvolle
actie van Amnesty Halderberge

OUDENBOSCH - December is bij uitstek een maand waarin Amnesty International acties voert voor slachtoffers van schendingen van mensenrechten. 10 december is de internationale Dag van de Mensenrechten. Rond deze dag schrijven, mailen, sturen mensen een sms, ondertekenen een petitie in het kader van Write for Rights. Ook Amnesty Halderberge deed hieraan actief mee op twee verschillende plaatsen in Oudenbosch, de bibliotheek en filmtheater Fanfare.

In de bibliotheek was de leestafel grotendeels veranderd in een schrijftafel. Om ons heen boeken over vrijheid en mensenrechten. Bezoekers van de bibliotheek en leden van Amnesty Halderberge schreven (de jongste bezoeker kleurde) brieven en kaarten voor jongeren die slachtoffer waren geworden van schendingen van mensenrechten. We hebben deze middag in totaal 97 brieven en kaarten geschreven.

Bij filmtheater Fanfare keken we naar de film 'Sorry, we missed you'. Een indrukwekkende film waarin rechten op fatsoenlijke werkomstandigheden geschonden werden. Die hadden niet alleen ingrijpende gevolgen voor de medewerker van het koeriersbedrijf, maar ook voor zijn gezin. De petitie, over woonomstandigheden in een wijk in Nigeria is door 80 filmbezoekers ondertekend.

Amnesty Halderberge bedankt alle schrijvers van brieven en kaarten en ondertekenaars van de petitie. Natuurlijk gaat onze dank ook uit naar de medewerkers van de bibliotheek en filmtheater Fanfare. www.halderberge.amnesty.nl[l]