Groot applaus voor het Kerstconcert van Oudenbosch'Mannenkoor

OUDENBOSCH - In de Basiliek, gevuld met ruim 500 bezoekers, kon je jl. zondagavond een speld horen vallen: de leden van het Oudenbosch’Mannenkoor brachten hun jaarlijks Kerstconcert ten gehore.

Het koor, 110 jaar oud, houdt normaal gesproken, het Kerstconcert ‘s middags en in de kapel van St Louis doch, vanwege de verbouwing hiervan, is uitgeweken naar de koepelkerk en voor dit jaar verplaatst naar de avond. Het concert, fraai gezongen door de 37 leden van het koor, werd opgeluisterd door werkelijk uitmuntende solisten te weten: sopraan Donij van Doorn en het ensemble Orpheus uit Oekraïne. Donij van Doorn, sopraan soliste bij het Strauss orkest van Andre Rieu, verraste het publiek met krachtig gezongen solo’s, waaronder het Maria Wiegenlied van M.Reger en het Ave Maria van Bach Gounod. Doodstil luisterde iedereen naar deze prachtige stem, die van pianissimo tot forte eenzelfde kracht uitstraalde en iedereen met volle teugen liet genieten.

Hetzelfde gebeurde met het 8-personen tellende ensemble Orpheus, die op veler verzoek, op herhaling waren bij het Oudenbosch’Mannenkoor. Hun stemmen bereikten elke uithoek van de robuuste Basiliek. Een mooie samenzang met de beide solisten en het Mannenkoor, olv. dirigent Chris Vergouwen en begeleidt door Hetty Sponselee op vleugel, kon dan ook niet anders beloond worden dan met een groot, lang applaus van de toehoorders. Jammer dat het geluid soms niet helemaal goed afgestemd was en daardoor bv. de vleugel té hard deed klinken ten opzichte van het koor en het geluid niet goed verspreidde door de gehele kerk.

Kortom: het Oudenbosch’Mannenkoor kan terugkijken op een goed geslaagd Kerstconcert 2019 en kan vóóruit kijken naar het Kerstconcert op 20 december 2020, waarschijnlijk weer in hun ‘thuisbasis’: de kapel van St. Louis. [l]