Amusant Gastels: een goed bezocht muzikaal feestje

OUD GASTEL - Op 14 december speelde Gastels Fanfare de kou uit de lucht in de sfeervolle Laurentiuskerk in Oud Gastel. Met het Thema The most Wonderful Time was alles mogelijk. De jeugd van EigenwijZ en SpelenderwijZ gaven onder leiding van Karlijn Dingemans een geheel eigen draai aan het Thema. Voor het ene kind was Kerst de mooiste tijd van het jaar en voor het andere kind zijn verjaardag, maar ook Sinterklaas kwam voorbij tijdens hun concert. Karlijn stond dit jaar voor de allereerste keer voor dit orkest en deed dit op haar eigen speelse wijze.

Hierna was het de beurt aan het orkest van Gastels Fanfare. Tijdens de inzet van Sleigh Ride kwam een arrenslee met 2 rendieren, omgeven door de jeugd van de fanfare, van achteruit de kerk naar voren gereden. Op de bok stonden Elsa en Olaf uit de film Frozen en in de slee zaten de solisten van de avond: Marieke Ewoldt en Rob van de Geijn, als ook Jurgen Damen, de dirigent van de Fanfare. Het was een gevarieerd programma dat werd gepresenteerd. Nummers als: Laat me, Highlights from Frozen, Mag ik dan bij jou, Mis je zo graag, The most Wonderful Time en andere kerstnummers passeerden de revue.

Opus 165
Het Roosendaalse koor Opus 165 was ook van de partij en bracht sfeervolle nummers als Bright Morning Stars, Christmas Lullaby en Open. Het koor vertelde echt de verhalen achter de nummers en deden dit onder leiding van Pascale den Turck. Als slotnummer werd door alle zangers en muzikanten tezamen het nummer Do they know it’s Christmas time ingezet en de bezoekers van de avond zongen vrolijk mee.

Het was een geweldige muzikale avond die ook dit jaar weer massaal werd bezocht. In de pauze waren er voor iedereen weer hapjes en ook een drankje kon worden genuttigd. Het is altijd veel werk om licht, geluid, podium en decoratie in de kerk te maken, waarvoor veel vrijwilligers nodig zijn. Maar al dit werk weegt niet op tegen het plezier dat iedereen aan zo’n avond beleefd en werd beloond met een staande ovatie. [l]