Een tevreden klant bij een vorig Repaircafé. FOTO VERA VAN DEN BEMT
Een tevreden klant bij een vorig Repaircafé. FOTO VERA VAN DEN BEMT vera van den bemt

Oudejaars-Repair Café in De Gong

ETTEN-LEUR - Bij het Repair Café blijven de meeste klanten erbij als er naar hun apparaat, kledingstuk of fiets wordt gekeken. Zo ook de klant op de foto. Een lipje van haar stofzuiger was afgebroken waardoor deze openviel bij het oppakken. Het lipje is gelijmd met tweecomponenten seconden-lijm voor plastics. Deze klant heeft de kans gehad nieuwe kennis op te doen. Dat is één van de doelstellingen van het Repair Café: kennis vergaren én kennis overdragen.

Een andere doelstelling is: op je eigen plek doen wat je kunt voor een beter milieu. Stel jezelf eens een kritische vraag: wat heb ik écht nodig? Wat is nog bruikbaar van de spullen in huis, in de schuur? Kan ik wat herstellen? Heb ik daar hulp bij nodig? Laatst kwam er een klant met een klein eenvoudig telefoonapparaat, niet eens zo oud. Het apparaatje bleek niet meer te laden te zijn. Iedereen in zijn omgeving adviseerde een nieuwe te kopen, maar de man kwam om raad bij het Repair Café. Nu wordt er een nieuwe accu besteld.

Een derde doelstelling van het Repair Café is om het saamhorigheidsgevoel tussen mensen te bevorderen. Op de Repair-middagen wordt altijd heel wat uitgewisseld, niet alleen over de reparaties. Mensen ontmoeten elkaar en vertellen elkaar verhalen.

In deze tijd van individualisme, waarin we voortdurend worden verleid snel aankopen te doen, kijkt het Repair Café verder. Waar heb je uiteindelijk meer voldoening van? Weggooien en iets nieuws kopen of repareren en daar zelf ook nog een bijdrage aan leveren?

Aan ieder van ons steeds weer de keuze!

Repaircafé
Zaterdag 28 december Repair Café van 12.00 tot 16.00 uur in wijkgebouw de Gong, Trompetlaan 42, 4876 XA in Etten-Leur.

Gratis reparaties, de koffie en thee staan altijd klaar. Dit keer met iets lekkers! [l]