Goede resultaten DIO zwemmers bij Masterwedstrijd

ETTEN-LEUR - Vandaag stond de laatste zuidelijke cirkel wedstrijd voor de masters van 2019 op het programma. Aan de start verschenen Martino Valentijn, Whitney van Hoeckel en Joëlle Vaes.

Als eerste dook Martino het water in voor de 200 meter vrije slag. Hij had vertrouwen in een mooie tijd en hierdoor alvast een PR voor zichzelf genoteerd. Hij maakte dit tijdens zijn race ook waar door te finishen in 2.10.39. Daarna stond het eerste sprintnummer op het programma, de 50 meter vlinderslag voor Whitney. Hier zwom ze haar beste seizoenstijd 32.69. Joëlle mocht vervolgens aan de start verschijnen voor de 100 meter wisselslag en benaderde haar inschrijftijd met 1.24.08.

Vervolgens was de 100 meter vlinderslag aan beurt voor Whitney en Martino. Whitney kwam tevreden uit het bad na een tijd van 1.12.78 wat sneller was dan tijdens haar vorige wedstrijd. Martino wist zijn tweede PR te behalen op deze afstand in een hele mooie 1.07.46.

In het laatste programmanummer zwom Joëlle voor het eerst de 400 meter vrije slag. Ze wilde graag onder haar inschrijftijd van 6.24.34 zwemmen wat ruim gelukt is en ze erg blij was met haar 5.46.37. Martino sloot de dag af met zijn derde PR op dezelfde afstand met 4.39.74.

Alle drie mogen ze weer erg tevreden zijn met deze resultaten en keren ze met een grote glimlach huiswaarts. Nu gaan ze de komende 6 weken hard doortrainen voor het NK Masters in Rotterdam. [l]