Everard Konings (links) en Christ Heeren als trotse winnaars. FOTO AD VAN DE WIEL
Everard Konings (links) en Christ Heeren als trotse winnaars. FOTO AD VAN DE WIEL ad van de wiel

Biljartkampioenen 'Valplein' in de schijnwerpers

ETTEN-LEUR - Na weer een enerverende en spannende competitie konden afgelopen woensdag de kampioenen gehuldigd worden. Op maandag- en woensdagavond is het voor biljarters goed toeven in het Pluspunt van Surplus aan de Valpoort / Burchtplein. Zowel in het libre als in het driebanden werd de afgelopen maanden gestreden om de hoogste eer. Zo kwam elke libre speler 14x in actie en de driebanders gingen voor 10 partijen. Alle driebanders kwamen ook in het libre in actie en speelden dus 24 partijen.

De driebanders waren voor een groot gedeelte aan elkaar gewaagd en zo ontstond een zeer spannend slot. Christ Heeren en Ries van Bedaf, eindigden met een gelijk aantal punten na 10 partijen! In de spannende finale was Christ Heeren de meerdere van Ries van Bedaf. Hiermee werd hij de eerste houder van de nieuwe wisseltroffee driebanden.

Eindstand: 1. Christ Heeren (95) (wint finale); 2. Ries van Bedaf (95); 3. Broer Lochten (73); 4. Ad van de Wiel (71); 5. Toon Vrolijk (68); 6. Piet Baremans (66).

In het libre was tot ieders verrassing de strijd al enkele partijen voor het einde gestreden. In punten had Everard Konings een voorsprong die niet meer achterhaald kon worden. Met 10 winstpartijen (van de 14) bleek hij door niemand te kloppen. Zelfs Toon Vrolijk ( die speciaal iedere week gaat trainen buiten de competitie om ) moest afhaken bij zo'n carambole geweld.

De Adriaan van Bergen troffee staat de komende maanden te glimmen op de schouw bij Everard. Of hij er na de volgende competitie nog zal staan is geen zekerheid. Iedereen zal er op gebrand zijn om zijn partij tegen Everard te winnen. Zo gaat dat Everard ! In het voetbal wil ook iedereen van Ajax winnen !

Eindstand libre: 1. Everard Konings (147); 2. Toon Vrolijk (139); 3/4. Ries van Bedaf en Broer Lochten (130); 5. Christ Heeren (129); 6. Piet Baremans (126) ; 7. Ad van de Wiel (119); 8. Wil Kloosterman (89).

Na nieuwjaar wordt wederom een libre en driebanden competitie gespeeld. Hopelijk nog lang op de locatie van Surplus aan de Valpoort/Burchtplein, waar we nog lang hopen te genieten van spannende partijen en een prima sfeer! Wensen? Jazeker! Ons biljart is hard aan een opknapbeurt toe! Kan ook wel na zo'n 14 jaar! Sponsoren van harte welkom. Tel. 06-51034280. [l]