19 persoonlijke records voor DIO-zwemsters

ETTEN-LEUR - Zondag 15 december stond de 2e ronde van het Minioren-Junioren circuit op het programma voor de zwemmers van Z&PC DIO. Wegens de afmeldingen van de twee jongens, namen er alleen dames deel aan de wedstrijd in Breda.

Dat 2008 een sterk geboortejaar is binnen DIO was vandaag goed te zien. Ilse Ammerlaan, Lotte Blanken, Evy Scherpenisse, Anniek Schoonwater en Lotte Vink zijn allemaal even oud en kwamen aan de start op de 100m rugcrawl en de zware 200m schoolslag.

Froukje van Dravik zwom wegens een blessure alleen de 100m rugcrawl mee met haar leeftijdsgenoten, maar werd hierop helaas gediskwalificeerd. Dit gold jammer genoeg ook voor Ilse op de schoolslag, maar op de rugcrawl zwom zij in een mooie race naar een persoonlijk record.

PR’s waren er ook voor de andere dames. Lotte Vink wist zelfs met 4 beste tijden naar huis te gaan, door op de tussentijden op de 50m van de 100m rugcrawl en de 100m van de 200m schoolslag ook sneller te zwemmen dan ze voorheen deed. Evy herhaalde dit kunstje op de rugcrawl ondanks haar zenuwen en op de schoolslag tikte ook zij in een persoonlijk record aan, wat haar teller op 3 PR’s bracht.

Anniek en Lotte Blanken zetten beide afstanden om in een persoonlijk record door technisch zeer sterk te zwemmen. Lotte haar zware trainingen bij Zwem 1 wierpen zijn vruchten af en ze noteerde een mooie top-10 plaats op de schoolslag.

Els Vervaart en Dafne van den Bemt waren de twee jongste dames van het team. Zij kwamen aan de start op de 100m vrije slag en de 100m rugcrawl. Beiden zwommen twee mooie races, maar Dafne werd helaas gediskwalificeerd op de rugcrawl. Op de vrije slag zwom ze zowel op de 100m, als de 50m tussentijd, een mooi persoonlijk record. Els wist dit op beide afstanden te doen en ging dus naar huis met 4 PR’s.

Na de persoonlijke afstanden werd de wedstrijd afgesloten met de 4x50m vrije slag estafette. Els, Lotte Vink, Dafne en Froukje zwommen naar een mooie 5e tijd en het team met Anniek, Evy, Ilse en Lotte Blanken zwom zelfs naar de 3e plaats. Anniek vond twee PR’s nog niet genoeg en wist als startzwemster nog een persoonlijk record erbij te zwemmen. Ook de andere dames zwommen erg mooie tussentijden waar de trainsters en coaches erg trots op waren.

De wedstrijd eindigde met de prijsuitreiking in het zwembad en onder luid applaus van al haar teamgenoten, mocht Els een zilveren medaille ophalen voor haar 100m vrije slag en een bronzen medaille voor de 100m rugcrawl, goed gedaan!

Mocht je interesse hebben in wedstrijdzwemmen, neem dan een kijkje op www.dioweb.nl. Vrijblijvend mag er altijd een proeftraining mee gedaan worden. [l]