opa lukas en noah
opa lukas en noah FOTO W. VAN DE MERKT

70 Jarige opa Gerrit behaalt eindelijk zwemdiploma A

ETTEN- LEUR - Op vrijdag 20 december is de 70 jarige opa Gerrit Versendaal uit Etten-Leur, opa van Lukas en Noah van de Merkt die op zwemles zitten bij Laco Rucphen, gaat afzwemmen voor zijn A diploma. De kinderen zwemmen al een tijdje en hebben opa aan het denken gezet, Lukas heeft zijn diploma al gehaald, Noah zwemt al in badje 5 en steeds vaker begon hij erover dat opa nog geen diploma heeft.

De dochter van opa Gerrit dacht dat hij al zijn diploma's had daar opa als een vis in het water is, duikt, zwemt, speelt en is vaak onder water te vinden, zeker met die 2 waterratjes die steeds groter worden. Opa heeft wel zwemles gehad, maar heeft nooit kunnen afzwemmen, omdat hij de Engelse ziekte had. Naar mate opa steeds vaker met de kinderen naar zwemles ging, werd de wens ook groter bij opa om zijn diploma te halen. Dit verhaal kwam steeds vaker bovendrijven en is er besloten een bericht te sturen naar de Sint die vond dat opa moest afzwemmen en liet dit in een mooi gedicht weten.

Lieve Opa Gerrit
Opa zonder diploma kon Sint niet begrijpen,
een opa heeft toch al zo lang kunnen rijpen.
Eindelijk mag je afzwemmen,
je bent niet meer af te remmen!
Nog even oefenen in het zwembad,
want je bent een echte waterrat!
Onderwater zwemmen, watertrappen,
af en toe naar adem happen.
Op je buik en op je rug,
een baantje heen en weer terug.
Als alles goed gaat, daarna,
krijg jij je zwemdiploma A!
Behaal je A maar snel,maak Sint zo trots als een pauw.
Hij geeft dit mooie cadeau aan jou!

Groet van Sint en Piet

Afzwemmen
Zo is het gekomen dat Opa vrijdag 20 december heeft afgezwommen, in het bijzijn van zijn kleinkinderen, kinderen en zijn vrouw. De kleinkinderen die bij dezelfde juf zwemmen, hebben opa natuurlijk in geuren en kleuren verteld wat hij moet doen. Zo lagen zij vlak voor het proefzwemmen bij opa en oma op bed: “kijk opa, zo moet de borstkrabbel”, en “opa weet je wel hoe je als een sterretje moet drijven?”, en “opa als je de borstkrabbel doet, moet je met je benen zo doen”. Opa en oma zijn er voor om herinneringen te maken en dit soort opmerkingen zijn goud waard. De kinderen mogen de juf helpen met het sjouwen van matten en zwemgaten, ook mogen ze opa de uitleg geven wat hij moet doen en hebben zij hem aangemoedigd langs de kant. Lukas roept: “opa je mag echt je schoen niet verliezen hoor” en ja hoor opa springt en hij verliest zijn schoen, “opa, je lijkt echt op mij hé?” roept Lukas, en Noah helpt opa wel even met zijn kleren uittrekken, want daarna moet opa nog heel wat oefeningen doen, zonder zijn kleren aan. Na een uurtje is het zover. Opa heeft zijn A diploma, weer iets om van de bucketlist af te strepen. Goed gedaan opa! [l]