De wereld rond met Harmonie Amicitia

STEENBERGEN - Op zaterdagavond 19 januari organiseert Harmonie Amicitia haar traditionele nieuwjaarsconcert in de Protestantse kerk aan het Kerkplein in Steenbergen. Dat gebeurt samen met het Steenbergse koor 'Oud Bruin en Jong Belegen'.

Harmonie Amicitia staat sinds afgelopen zomer onder leiding van Junior Huigen. Hij volgde Rens van Leeuwen op, onder wiens leiding het orkest de afgelopen drie jaar een nieuwe richting insloeg met vooral veel aandacht voor de jeugd. Met Junior Huigen aan het roer wordt deze koers voortgezet.

Windstreken

Het nieuwjaarsconcert op 19 januari kent als thema 'Around the World'. Met een selectie van muziekstukken vanuit alle windstreken gaat het publiek mee op een muzikale rondreis langs de oorsprong van diverse muziekstijlen, veelal voortgekomen uit lokale traditionele muziek. Zo bezoekt men onder andere het Zuid-Amerikaanse Andesgebergte en Midden- en Oost-Europese streken waar de Klezmer vandaan komt. Daarnaast is er ruimte voor solowerk in de vorm van Peter Tchaikovky's 'Nocturne', met solist Carina Nuijten.

Meerstemmig

Het concert wordt afgewisseld met optredens van het gemengd koor 'Oud Bruin en Jong Belegen' uit Steenbergen. Dit gezelschap werd in 2001 opgericht als smartlappenkoor, maar heeft in de loop van de tijd het repertoire aangepast naar een meerstemmig repertoire met liedjes van alle tijden.

De kerkdeuren gaan om 19.30 uur open, het concert begint om 20.00 uur.[l]