Gewoon Lokaal! stelt wateroverlast Krommeweg aan de kaak

STEENBERGEN - De fractie van Gewoon Lokaal! heeft het college van burgemeester en wethouders vragen gesteld over de wateroverlast aan de Krommeweg in Steenbergen.

DOOR PETER HOUTEPEN

De fractie is van mening dat de bewoners aan de Krommeweg letterlijk met een kluitje het riet ingestuurd worden. Volgens Gewoon Lokaal! ervaren zij de afgelopen twee jaar bij langdurige regenval ernstige wateroverlast in kelders en tuinen.

Verstoord

"De reden hiervan is de erbarmelijke staat van de sloten aan de overzijde van de woning, de voormalige vestinggracht. Grote takken en zelfs delen van stammen liggen te rotten op de bodem, er is al in geen jaren gebaggerd en het riet tiert er welig", aldus de fractie. Als gevolg hiervan is de functie van de waterberging ernstig verstoord geraakt. "Waterschap Brabantse Delta onderkent de situatie en verwijst naar de gemeente, die op zijn beurt verwijst naar het waterschap en de eigenaar van de aangrenzende landbouwgrond. In de tussentijd krijgen de bewoners bij iedere fikse regenbui natte voeten."

Verantwoordelijk

Gewoon Lokaal! wil onder andere van het college weten of zij bekend is met deze problematiek en zo ja, of er iets mee is gedaan. Daarnaast is de partij benieuwd wie verantwoordelijk is voor het onderhoud van de sloot en de bermen inclusief bomen, en welke sanctiemogelijkheden er zijn indien de verantwoordelijkheid hiervoor uiteindelijk niet bij de gemeente ligt.[l]