Welberg gaat over SVC heen op de standenlijst

WELBERG - De eerste competitiewedstrijd voor Sc Welberg in 2019, de thuiswedstrijd tegen het met een punt boven Sc Welberg staande SVC uit Standdaarbuiten. Een tegenstander waar het voor Welberg altijd lastig voetballen tegen is.

Ook vandaag, was dat het geval, de eerste 15 minuten was SVC de bovenliggende partij, maar door goed keeperswerk van Maarten Heer kon deze voorkomen dat er gescoord kon worden. Daarna zijn de ploegen aan elkaar gewaagd, kansen komen er voor beide partijen, al had de inzet van Lars Bogers en Dennis Luijks op het doel meer verdiend. In de 45e min neemt Brandon Schipper de afvallende bal op de slof en met een lob van afstand, verschalkt hij de SVC doelman. 1-0 en rust.

SVC komt gebrand uit de kleedkamer, willen de voorsprong van Welberg wegpoetsen. Als SVC de bal op het middenveld verspeelt is Mats Meeusen er als de kippen bij om deze op te pikken, met een solo door de SVC verdediging prikt hij de 2-0 binnen. Een lekkere opsteker voor Welberg zo kort na rust. SVC probeert wel aan te vallen, maar ziet hun inzet steeds weer geblokt of naast het doel gaan. Welberg speelt met vlagen goed voetbal, de combinaties lopen goed en leveren ook kansen op. Zoals in de 52e min dan kan de SVC keeper, na een combinatie het schot van Mats Meeusen nog net uit zijn doel tikken. In de 63e min wederom na een mooie combinatie kan Mats de bal op Mitch Krens spelen en die kan de 3-0 maken. De combinatie van Mats en Dennis had ook meer verdiend dan dat de bal via de keeper naast het doel gaat. In de 70e min kan SVC, de 3-1 scoren. Welberg pakt de draad weer op en in de 80e min valt de mooiste goal van de middag, Dennis Luijks die weer eens de SVC verdediging te snel af is, zet de bal vanaf de achterlijn voor op Mitch Krens, deze schiet onberispelijk de 4-1 binnen. Een verdiende overwinning voor Welberg en met de drie punten komt Welberg op 19 en SVC blijft op 16 staan, op de standenlijst.

As zondag 27 januari speelt Sc Welberg 1 uit tegen DVVC 1, de koploper uit Dongen. Aanvang 14.30 uur. [l]