College stemt in met Dienstverleningsovereenkomst Jeugdzorg

STEENBERGEN - Het college van burgemeester en wethouders van Steenbergen heeft besloten om in te stemmen met een Dienstverleningsovereenkomst Jeugdzorg met de gemeente Roosendaal.

DOOR PETER HOUTEPEN

De verbintenis gaat met terugwerkende kracht in per 1 januari 2019 en is geldig voor onbepaalde tijd.

Structuur

Sinds 2013 werken negen gemeenten in de regio West-Brabant-West intensief samen om de jeugdzorg te organiseren. Vanaf 1 januari 2015 ondersteunt de gemeente Roosendaal de jeugdhulpregio West- Brabant-West. Deze ondersteunende werkzaamheden kenden tot op heden geen formele regeling. Hiervoor werden veelal afzonderlijke collegebesluiten genomen per onderdeel door alle negen gemeenten. De gemeente Roosendaal heeft de colleges afgelopen jaar verzocht hier meer vorm en structuur in aan te brengen, zodat zij haar bedrijfsvoering hierop in kan richten.

Subsidies

De Dienstverleningsovereenkomst is door alle colleges van de negen gemeenten in de jeugdzorgregio vastgesteld. Hiermee levert de gemeente Roosendaal diverse ondersteunende diensten, zoals het huisvesten van het inkoopteam, het aanvragen van subsidies bij onder andere het Rijk en het uitzetten van tijdelijke vacatures ter ondersteuning van de ontwikkeling om gezamenlijk de jeugdzorg voor onze inwoners te organiseren.

Deze overeenkomst loopt voor onbepaalde tijd, tot wanneer deze in overleg met de negen 9 gemeenten gewijzigd of opgezegd wordt.[l]