Wit geeft mat in drie zetten
Wit geeft mat in drie zetten Foto: Bergen op Zoomse Schaakvereniging

BSV-teams winnen in de Avondcompetitie

BERGEN OP ZOOM - In de Brabantse Avondcompetitie wonnen donderdag 31 januari beide BSV-teams van teams van De Raadsheer. Vrijdag 1 februari werd op de clubavond de tweede ronde van de Knock-Outcompetitie gespeeld.

Avondcompetitie

Op 31 januari speelde BSV met twee teams tegen De Raadsheer in Zundert. BSV A won met 2½-1½ van De Raadsheer A. Op bord 1 verloor Angelique Osinga, op bord 2 speelde Oliver de Hert remise, gelukkig wonnen André van der Graaf op bord 3 en René Punt op bord 4 allebei hun partij. Door deze overwinning staat BSV A op de tweede plaats.

BSV B speelde tegen De Raadsheer C. Door winst van Pieter-Jan Demmers op bord 1, Henk van Houten op bord 3 en Alexander van ‘t Hoff op bord 4 won BSV B met 3-1. Kees de Looff verloor zijn partij op bord 2. BSV B staat nu op de vierde plaats.

Knock-Outcompetitie

Vrijdag 1 februari speelde BSV de tweede ronde van de Knock-Outcompetitie. In de hoofdgroep won Pieter-Jan Demmers van Ton van Vliet, Kees de Looff won van Martin de Smit, en Robert Kunst won van Bas van de Putte. De winnaars spelen in de hoofdgroep verder om het kampioenschap, de verliezers spelen verder in de B-groep. In die B-groep won Wesley Hopmans verrassend van Adry Goris. De overige partijen in beide groepen worden binnenkort gespeeld.

Open Bergs

Voor het Open Bergs Schaakkampioenschap werd één partij vooruit gespeeld: Angelique Osinga en Erwin Kalle speelden remise. Angelique staat nu samen met Martin de Smit op de eerste plaats, met 3½ punt uit 5 partijen.

Schaakstelling

De vorige schaakstelling was: Wit: Kg1, Ta1, Tf1, Le2, Pg5, Ph5, pionnen a2, b2, c2, e4, g2, h2. Zwart: Kg6, Df8, Ta8. Lc8, pionnen a7, b6, c5, d7, f7, h6. Wit geeft in drie zetten mat met 1. Tf6+ Kxg5 2. g3, waarna op iedere zwarte zet 3. h4 mat volgt.