Strienestad 'Òònze tijd wijd voruit'

STEENBERGEN - Dat de leut bij ons Bietboeren en Meerminnen van alle tijden is, was wel te zien tijdens het Snorre- & Snorrekusbal gehouden op 9 en 10 februari. Op het Snorrebal is op muzikale wijze het startschot gegeven voor een leutige carnaval. Prijzen voor de mooiste snorren waren voor LC de Vriendschap, Dweilband d’n Dweilberg en Elly Zwijgers.

Op het Snorrekusbal is het jeugdgevolg weer compleet gemaakt. Naast Jeugdprins Jaden Wouters, Jantje Oorlog Luka Krijnen en Deftig Floddertje Iris Beens, maken nu ook Levi de Kock als Mussenkoninkje, Niels Luijsterburg als Narreke en Moniek Vugts als Leutvrouwke deel uit van het Jeugdgevolg.

Kanjerbal

Woensdagmiddag 13 februari van 14.00 uur tot 16.00 uur zijn alle Bietboeren en Meerminnen, jong en oud, met een verstandelijke beperking welkom in Grand Café de Keuning aan de Wouwsestraat 65 te Steenbergen. Samen met dweilband Wa Gif Ut, Prins Strienius V, zijn gevolg en jeugdgevolg zullen we er weer een groot feest van maken. Ook zal er een (lokale) artiest van de partij zijn.

Carnavalsmiddag voor oudere en mindervalide

Voor iedereen van 55 jaar of ouder organiseert de SKS samen met Herwonnen Levenskracht, De Zonnebloem en de KBO Steenbergen op zaterdag 16 februari vanaf 14.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur) een carnavalsmiddag in zaal/café de Joosse. De entree is gratis, erwtensoep, worstenbrood en twee consumpties zijn inbegrepen.

Voorstelling voor peuters en kleuters

Vrijdagochtend 22 februari beleeft Strienestad een primeur, dan worden er voor de eerste keer twee voorstellingen gehouden voor de peuters en kleuters uit Strienestad en de Raldal. Samen met een live band brengt Stichting Karnaval Steenbergen een voorstelling waarbij de kinderen erachter komen waarom Strienestad nu eigenlijk Strienestad heet en maken zij kennis met het verhaal achter de gevolgleden. Aangevuld met liedjes. Uiteraard ontbreken Prins Strienius V en zijn gevolg niet.

De kleuters van alle basisscholen uit Strienestad en de Raldal zijn van de partij. Ouders met peuters zijn ook welkom. De voorstellingen worden gehouden om 9.00 uur en 10.30 uur bij Myra Ceti en zijn gratis toegankelijk.

Gròòt Strienestads Kinderbal

Zaterdag 23 februari belooft het een dolle boel te worden in zaal/café de Joosse waar vanaf 14.00 uur het Gròòt Strienestads Kinderbal van start gaat. Kom hossen en dweilen met het (jeugd)gevolg en wil je kans maken op een leutige prijs verkleed je dan zo gek mogelijk!

Karnavalsmis

Zondag 3 maart wordt in de Gummaruskerk de traditionele karnavalsmis gehouden. Onze Gum is vanaf 10.41 uur geopend en de viering begint om 11.11 uur.

33ste kinderoptocht en ’t Spel op de Mart

Zaterdag 2 maart vertrekt om 13.41 uur de kinderoptocht vanuit de Geert Vinckestraat (beeldje van de Bietboer en de Meermin)! Omdat het de 33e keer is belooft het een unieke editie te worden. Opgeven kan via de site www.sks-steenbergen.nl

Maandag 4 maart kunnen we genieten van de doldwaze avonturen welke Prins Strienius V samen met nar Boowke, driemanschap en het jeugdgevolg zullen beleven tijdens het spel op de Mart. Het spel start om 11 voor 3.

Optochten

Als eerste de optocht van het Strienedurpke op zondag 24 februari. Inschrijven hiervoor kan op maandag 18 februari van 19.00 uur tot 21.00 uur in gemeenschapshuis de Stelle, Dorpsweg 57 te De Heen.

Zondag tijdens carnaval is het dan de beurt aan de Raldal, waar de optocht om 13.49 uur van start gaat. Inschrijven kan via www.facebook.com/OntspanningVoorWelberg of telefonisch via 06-54257841.

Het slotakkoord is de optocht in Strienestad op dinsdag 5 maart. Deelnemers kunnen zich inschrijven via het inschrijfformulier wat te vinden is op de website van de SKS: www.sks-steenbergen.nl

Slotakkoord

Mocht je nu door griepje of een ander lichamelijk ongemak dit jaar geen deelgenoot kunnen zijn van het carnavalsfeest, dan bestaat de mogelijkheid dat Prins Strienius V met nar en driemanschap bij je thuis of in het Bravis ziekenhuis op bezoek komt. Ken je een Bietboer of Meermin die wel een opbeurend bezoekje kan gebruiken geef dit dan door via het secretariaat van de SKS: secretatiaat@sks-steenbergen.nl of 06-46195991.[l]