Welberg moet punten aan DEVO laten

WELBERG - Zondag 10 februari voetbalt Welberg 1 uit tegen het altijd lastige DEVO die een treetje hoger op de ranglijst staan dan Sc Welberg. Op een slecht veld, in hondenweer met stortregen en veel wind is het geen doen om te voetballende en is het de kou die spelers tijdens de wedstrijd parten zal gaan spelen.

De wedstrijd is amper 2 min oud wanneer DEVO kan scoren, maar het doelpunt word afgekeurd wegens buiten spel. In de 12e min is het wel raak en komt DEVO met 1-0 voor te staan (volgens de spelers was het wederom buiten spel) maar deze telt wel. Beide teams proberen wel de aanval te zoeken, maar door het slechte weer was er van goed voetbal geen sprake en de mogelijkheden om te scoren beperkt. Welberg krijgt door Mitch Krens, die een aanval opzet en er voor gaat, maar kan net niet af werken. Ook Tom Mulder krijgt een goede kans, die hij net over het doel schiet. Ook DEVO kan een aantal keren gevaarlijk voor het Welberg doel komen, maar treffen daar Stefan Evers, die geweldig keept. Met zijn voet weet hij een bijna doelpunt, uit het doel te houden. Dan is er net voor rust een kans voor Erik van Minderhout om de stand gelijk te trekken, maar die schuift met bal en al naast, in plaats van in het doel. De ruststand 1-0 met een DEVO die iets meer kansen hebben.

Na de warme thee komt DEVO gedrevener uit de kleedkamer en maken in de 47e min de 2-0. Wat volgt is een zelfde spelbeeld als voor rust, beide ploegen proberen aan te vallen en te verdedigen, alleen nu op een nog slechter bespeelbaar veld. Wanneer Brandon Schippers de 2-1 voor Welberg kan maken gaan de kopjes bij Welberg weer omhoog. En als Stefan Evers weer eens een wereldredding uit de kast haalt, gaan de spelers er ook in geloven dat een gelijkspel tot de mogelijkheden kan behoren. Als in de 84e min de 3-1 voor DEVO valt is de wedstrijd (die eigenlijk afgelast had moeten worden) gespeeld en wil iedereen zo snel mogelijk naar binnen om zich op te warmen. Jammer, door het verlies van Welberg zakt het team naar de 7e plaats.

Zondag 17 februari speelt Welberg 1 thuis tegen Molenschot 1, aanvang 14.30 uur sportpark ’t Zandbaantje, Hoogstraat 17 op de Welberg. [l]