Vijfdaagse reis KBO naar Duitsland

STEENBERGEN - Jaarlijks organiseren KBO Steenbergen en Dinteloord een vijfdaagse reis met een bestemming buiten Nederland. Dit keer heeft men gekozen voor een streek in Duitsland, want alle ouderen hebben zeker nog wel romantische gevoelens.

Reislustige mensen klinkt de naam ‘Romantische Straße’ ongetwijfeld bekend in de oren. Het is een van de meest toeristische routes in Duitsland, uit alle werelddelen komen de mensen er naar toe en ook veel Duitsers brengen daar hun vakantie door. De KBO gaat echter niet in die drukke periode, maar vertrekt op maandag 20 mei en dan is men op vrijdag 24 mei weer thuis.

Prachtige natuur wordt afgewisseld met een bezoek aan schilderachtige middeleeuwse stadjes. Alleen het noordelijke deel van deze route wordt bezocht, de route zelf loopt namelijk helemaal door tot aan de Alpen en dat is te ver en te duur voor een vijfdaagse reis.

In een van de mooiste stadjes uit die route, Rothenburg ob der Tauber, wordt vier keer overnacht, gesleep met koffers is er zodoende niet bij. Op de heen- en terugreis wordt regelmatig gestopt en bij de lunchpauze is er meestal tijd genoeg om ook daar wat rond te lopen.

Mocht u, ook als niet-lid van KBO Steenbergen of Dinteloord, belangstelling hebben om mee te gaan, dan kunt u nadere informatie opvragen bij Paul Kil (tel. 0167 563 547 of e-mail: p.kil@home.nl). U dient zich uiterlijk 7 maart definitief te hebben aangemeld. Het aantal deelnemers zal hooguit 50 personen bedragen.[l]