Basisschool Merijntje 'speult ut spelleke meej!'

NIEUW-VOSSEMEER - Op vrijdag 1 maart Speule We Ut Spelleke Meej en start in ’t Vosse-ol de carnaval met, de inmiddels traditionele, kinderoptocht van basisschool Merijntje. Deze extra carnavalsactiviteit is van een klein rondje rond de school uitgegroeid tot een volwaardige carnavalsoptocht. Al weken van te voren worden er in de groepen 5 t/m 8 bouwploegjes gevormd en gaan de kinderen in hun vrije uurtjes, al dan niet met hulp van pa of ma, aan de slag. De groepen 1 t/m 4 doen als groep mee in de optocht.

Inmiddels wordt de optocht ondersteund door allerlei carnavalsbetrokkenen. Zo rijden ook wagens van de twee bouwclubs van ’t Vosse-ol, bc d’Oogte en PZN mee. De Vosseblaozers zorgen al jaren voor de muzikale ondersteuning en Prins Peer en zijn gevolg vormen de jury van de optocht en worden door alle deelnemers natuurlijk uitgenodigd om met alle creaties en acties mee te doen. Al deze mensen hebben een extra dag vrij genomen van hun werk om ieder jaar de optocht te ondersteunen waarvoor wij ze ook via deze weg willen bedanken!

De bewoners langs de route krijgen een flyer in de brievenbus en zij verlenen ook altijd medewerking door de route autovrij te maken én zij zorgen voor de publieke belangstelling. Natuurlijk gaat de route altijd via het zevensprongplein bij de Vossemeren, waar dan zo’n 150 kinderen en vele ouders onder leiding van Prins Peer I de zevensprong doen. Na afloop van de optocht wordt nog een uurtje gehost en gedweild in de Vossenburcht, waar Marianne de hele school altijd gastvrij verwelkomd. Hier mogen de kinderen bepalen welke nummers uit het boekje gespeeld worden door de Vosseblaozers. Ook het carnavalslied wordt gezongen door de jeugdhofhouding. De hele middag wordt ieder jaar vastgelegd met prachtige foto’s door Niek Perdaems.

Een mooie bijkomstigheid is dat er altijd deelnemers van de kinderoptocht op dinsdag met carnaval meedoen met de grote optocht. Hier is zeker jong geleerd is oud gedaan van toepassing!

We willen iedereen dan ook van harte uitnodigen om te komen kijken op vrijdagmiddag 1 maart om samen “het spelleke mee te speule”. De optocht start om 13.30uur aan de Pieter van Botlantlaan en de route is als volgt: Pieter van Botlantlaan, Simon Luymesstraat, Johan de Knuytlaan, Lijsterbeslaan, Ger. Mensstraat, A.M. de Jongstraat, Burg. Janssensstraat, Dormundstraat, Julianastraat, plein 1 februari. [l]