Carnavalsoptocht Raldal

WELBERG - Het Raldalse carnaval begint dit jaar op zaterdag 2 maart. Dan brengen we samen met het jeugdgevolg weer een bezoekje aan alle (langdurig) zieken en gehandicapten van de Raldal die we trakteren op een fruitmandje en muzikale noten van onze eigen huisband D'n Dweilberg. Als je iemand weet, oud/jong, familie of gin familie die wel zo’n opkikkertje kan gebruiken, meld diegene dan aan bij Arnold Heijmans (06-52093213) en dan komen we wellicht langs.

Daarna zullen de gevels van de Raldal gejureerd worden. De mooiste/leutigste gevel wordt natuurlijk beloond met de felbegeerde geveldweil. Deze wordt na de optocht uitgereikt. Dus laat je allemaal van je beste kant zien en maak wat leutigs van je geveltje. Of verleg je grenzen een keer en maak er samen met je buurvrouw of buurman iets leutigs van.

Carnavalsvlag

Omdat OVW dit jaar voor de 33e keer de carnaval organiseert hebben we een echte carnavalsvlag laten maken. Deze is te koop en te bestellen bij Nathalie Heijmans 06-46921212 of via www.facebook.com/OntspanningVoorWelberg

Zondag 3 maart

Op zondag 3 maart hebben wij dit jaar iets nieuws op de Welberg, bij zaal Koch een Pyamabal. Vanaf 10.00 t/m 13.00 uur bent u alle van harte welkom voor een stevig ontbijt en natuurlijk zullen wij u ook dan weer bezighouden met leutige spellekes.

Ook zal de optocht over de Raldal trekken. Deze zal starten om 11 voor 2. Opstellen in de Past. Ermenstraat vanaf 1 uur bij de kar van OVW.

Opgeven voor de leutstoet kan via www.facebook.com/OntspanningVoorWelberg (op de Raldal krijg je het formulier in je brievenbus) of via de site van SKS of bel naar Diana Bosman: 06-54257841.

Route optocht: Opstellen in Past. Ermenstr-Kinderbaantje-Hoge Bogert-Kartuizerstr-Witkruis-Ambrosiusstr-Corneliusstr-Laurentiusdijk-Past.Kerkcerstr-Kapelaan Kockstr ontbinden bij zaal Koch (voor ieders veiligheid graag de route autovrij houden).

Na de optocht is het bal bij Zaal Koch! Daar zal een bonte mix van bietboeren en meerminnen laten zien dat ook hier wij 'Óónze tijd wijd voruit zijn'. Natuurlijk zal de prins met zijn gevolg aanwezig zijn om de bonte stoet te bekijken. Daarna zal hij de prijzen uit reiken aan de deelnemers van de optocht. Hierna hebben we voor de muzikale of dappere vierders een heuse carnavals karaoke!

We zien jullie graag op de Raldal want ook wij zijn 'Óónze tijd wijd voruit'.[l]