Inspiratiereis voor verduurzamen Gummaruskerk

STEENBERGEN - De stuur- en projectgroep die vorm moet geven aan een duurzame oplossing voor de Gummaruskerk in Steenbergen streeft er naar om dit voorjaar een gezamenlijk geselecteerd bureau opdracht te geven voor het uitvoeren van de onderzoeksopdracht hiertoe.

DOOR PETER HOUTEPEN

Met die opdracht wordt getracht een duurzame oplossing te vinden voor de Gummaruskerk, een van de meest beeldbepalende gebouwen in Steenbergen. Nadat het college van burgemeester en wethouders en het parochiebestuur van de kerk akkoord hadden gegeven voor het uitvoeren van de bestuursopdracht, gaf ook (na enkele verdiepende gesprekken) het Bisdom in Breda eind januari groen licht.

Leden

In de tussentijd was ook al de stuur- en projectgroep geformeerd. Die bestaat uit leden van de gemeente, het parochiebestuur, het Bisdom, de Werkgroep Behoud Gummarus, de Parochie Kern Commissie, een vertegenwoordiger vanuit de (centrum-)ondernemers en een vertegenwoordiger vanuit de burgers.

Afgelopen week heeft de groep per bus een inspiratiereis gehouden langs succesvolle herbestemde gebouwen in de regio. Hiervoor waren ook leden van de stadsraad en dorpsraden, Retail Platform Steenbergen, Koninklijke Horeca Nederland Steenbergen, Expeditie Nassau en VVV Brabantse Wal uitgenodigd.

Uiteindelijk wil de stuur- en projectgroep een besluit over de meest duurzame en toekomstbestendige oplossing voor de Gummaruskerk nemen voor het einde van 2019.[l]