Beroepsonderwijs in Arunachal Pradesh in India.
Beroepsonderwijs in Arunachal Pradesh in India. Foto:

Vastenactie Sint Annaparochie voor jonge vrouwen in India

STEENBERGEN - De werkgroep K & S van de Sint Annaparochie gaat zich weer inzetten voor het vastenactieproject Beroepsonderwijs voor jonge vrouwen in Arunachal Pradesh in India, het thuisland van pastor Sebastian Chazhoor. De deelstaat Arunachal Pradesh is een van de minst ontwikkelende gebieden van India.

De doelstelling van het project is om jonge vrouwen te helpen om zelfstandig hun leven op te bouwen in een gebied dat nog sterk door oude stamculturen wordt bepaald. Voor het project is gekozen omdat pastor Sebastian, werkzaam in de Annaparochie, een sterke band heeft met dit arme gebied in India. Hij was er in het verleden werkzaam.

Opleiding

In 2019 wordt voor de derde keer een actie op touw gezet voor de Stichting ARUN. Dit project wordt uitgevoerd door de NGO Seva Kendra in het bisdom Miao. Vastenactie Nederland heeft dit project goedgekeurd en steunt het ook. Vrouwen vormen in dit gebied de basis van het sociale en economische leven. Veel meisjes stoppen echter vroegtijdig met de schoolopleiding omdat men dit in hun cultuur niet nodig vindt. Deze opleiding is daarom meer dan het aanleren van vaardigheden. Het gaat vooral ook om de training in bewustwording van hun ondernemerschap en menselijke waarden. Het project duurt drie jaar en omvat per jaar twee trainingen van zes maanden telkens voor 30 vrouwen. Met dit project krijgen in totaal 180 meisjes een beroeps opleiding en dit heeft direct positieve gevolgen voor henzelf, maar ook indirect voor 1.500 leden van families. Het gaat om de kosten van informatie, lesmateriaal, verblijf, salaris van leraren en coaches.

Maaltijd

In 2018 was de Indiase maaltijd die pastor Sebastian bereidde een groot succes daarom gaat hij dat dit jaar weer doen. En wel op 29 maart en 5 april in Welberg, in gemeenschapshuis De Vaart om 18.00 uur. De zaal is open om 17.30 uur. De opbrengst komt geheel ten goede van de Stichting ARUN. Pastor Sebastian zal op deze avonden ook uitleg geven over het project.

Opgave

Opgeven voor deze avonden kan via de PKC ‘s. Bij de Vrede’s kerk via Petra Geers; Nieuw-Vossemeer: Corry Goderie; Gummaris: Els Verbeek of secretaris. Bij St Anna via Kruisland: Lies Welten; Dinteloord: Ger de Jongh; De Heen Coby Schoonen. Vermeld er bij welke datum, adres en telefoonnummer (eventueel ook uw bijdragen of betaling bij binnenkomst in De Vaart). Uiterlijk 20 maart aanmelden in verband met de inkopen. U kunt ook een bijdragen overmaken naar rekeningnummer NL 06 RABO 01668.11.041 t.n.v. Stichting Ontwikkelingshulp ARUN, of via de vastenzakjes die u in uw brievenbus krijgt of achter in de kerk kunt vinden. [l]