Welberg laat de punten in Dordrecht

WELBERG - Zondag 10 maart heeft Sc Welberg1 de wedstrijd tegen SSW 1, in de vliegende storm met code oranje, in Dordrecht gespeeld.

Welberg begint van de wind af en dat is op zich een voordeel. Beide ploegen leiden veel balverlies en beide teams hebben problemen met de wind, de bal vliegt alle kanten op!

SSW is in de eerste helft de bovenliggende partij, zij kunnen beter omgaan met de elementen en na een half uur valt er een doelpunt voor SSW, dit doelpunt wordt wegens buitenspel afgekeurd. Toch is het een minuut later 1-0 Sc Welberg heeft tot dan nog geen enkele serieuze kans gehad. In de 35e min gaat een vrije trap van Lars Bogers ruim naast het doel. Door een goede redding te verrichten voorkomt Stefan Evers in de 40e min dat het net een stapje sneller zijn de SSW op een ruimere voorsprong kan komen. De kans van Mitch Krens in de 42e min, had meer verdient. Maar jammer dat hij de net iets te ver voor zich uitgespeelde bal niet meer onder controle kon krijgen om deze serieuze kans in de 16 af te maken. En zo is het rust met een 1-0 stand.

Bij aanvang van de tweede helft, staat er een strijdbaar Welberg op het veld. Nu zijn zij de boven liggen de ploeg, die SSW onder druk zet en op zoek gaat naar de gelijkmaker. Kansen komen ervoor; Tom Mulder, hij schiet op de keeper en in de rebound schiet Mats Meeusen de bal over het doel. Schoten van Lars Bogers en Mitch Krens, gaan net over de kruising en voorlangs het doel, de bal wil er niet in. Ook krijgen Tom Mulders en Mats Meeusen de kans om gelijk te maken, maar het doelpunt valt nog niet… het hangt wel in de lucht. Na een mooie aanval over meerdere schijven is het Mitch Krens die de gelijkmaker binnen kan schieten en Sc Welberg op gelijke hoogte brengt. Verdient 1-1. Dan volgt er een onaangename verrassing voor Welberg, SSW komt een keer in 2e helft in de 16 van Sc Welberg en tikken de 2-1 binnen. Niet verdiend maar Welberg komt deze domper snel te boven, van opgeven is geen sprake. De wedstrijd is nog niet afgelopen en de Welberg aanvallen gaan door maar resulteren niet in een doelpunt. Als in de 90e min, Brandon Schipper de bal uit zijn vrije trap via onderkant lat door de keeper met zijn de vingertop, over de lat getikt ziet worden, is het einde wedstrijd. De strijd is gestreden 2-1 voor SSW. Welberg had zeker, gezien hun inzet in de tweede helft een gelijk spel verdiend en hebben vandaag laten zien dat ze uit ook kunnen voetballen.

Zondag 17 maart speelt Sc Welberg1 thuis tegen Neerlandia 31, aanvang 14.30 uur, Sportpark ’t Zandbaantje, Hoogstraat 17 te Welberg. [l]