Theatergroep Cameleon treed op in Dinteloord

DINTELOORD - Totaaltheatergroep Cameleon uit Steenbergen trakteert het Dinteloordse een West Brabantse publiek op de theater voorstelling: “Leeve de Vereeniging”. Een voorstelling, waarvan de bezoekers als vanouds zullen gaan genieten. Zij treden op in Hotel-Restaurant Thuis! te Dinteloord.

De naam ‘Cameleon' geeft het al aan: wie naar een optreden van de groep gaat kijken krijgt een programma met verschillende facetten van het theater voorgeschoteld. We noemen onszelf dan ook totaaltheatergroep, waarbij zang, dans en toneel elkaar afwisselen. Variatie en uitgaan van ieders talenten zijn de sleutelwoorden bij ‘Cameleon'. ‘Cameleon' is een gezelschap dat zoals een kameleon van kleur verandert. Op deze wijze varieert de groep op haar eigen manier de verschillende facetten van het theater, muziek, sketches, cabaret en zang, van (k)luchtig tot bloedserieus. Totaaltheater zou ook eenvoudig op de volgende manier omschreven kunnen worden: het is van alles voor iedereen, voor heel de familie. Jong en oud kan ervan genieten en meestal genieten de spelers van ‘Cameleon' zelf net zo veel als het publiek. Wie echter naar een uitvoering van ‘Cameleon' gaat, weet vooraf niet wat hem of haar te wachten staat. Humoristische scènes, waar hard om gelachen kan worden, worden afgewisseld door serieuze liedjes, terwijl even later een plaatselijk of landelijk probleem op de hak genomen wordt. En misschien wordt u zelf ook onderdeel van het spel. Tussen de bedrijven door wordt natuurlijk weer een overheerlijk viergangendiner geserveerd.

In de voorstelling “Leeve de Vereeniging” zult u ook kennis kunnen maken met een nieuwe, jonge speelster die geboren is in Dinteloord: Jolanda Bierkens, die cast van Cameleon versterkt. Door dit nieuwe lid is de samenstelling van de groep weer verjongd. Steenbergen is en blijft de standplaats van Cameleon, maar de spelersgroep bestaat nu uit leden van heel de Brabantse Wal.

Erol Struik voert de algemene regie en Kees Thijssen arrangeerde en orkesteerde ook deze keer weer de zangnummers. De schrijversgroep van Cameleon o.l.v. Diny Gladdines, Esther de Ron, Erol Struik, Ad Vermeulen en medewerking van John Nijssen en Hans de Bruin. Zij leveren het leeuwendeel van de teksten.

De eigen licht- en geluidsgroep, bestaande uit Frank Sponck, Tommy Deurloo, Ivo en Rowan Nagelkerken, verzorgt alle licht en geluid op deze avonden. Lieke Gladdines tekent voor de choreografie. Toneelmeesters zijn John Rommers en Jack de Kock. Decor door Marcel van Dam. De kledinggroep bestaat uit Ineke Herselman en Elly Withagen.

Het optreden vindt plaats in Hotel-Restaurant Thuis! aan de Westervoorstraat 4-6 in Dinteloord, op de volgende dagen: woensdag 10 april en vrijdag 12 april.

Wilt u reserveren dan kan dit via info@hotelrestaurantthuis.nl. Indien niet mogelijk te mailen, dan kunt u bellen 0167-528577. [l]