Welberg op bezoek bij SVC

WELBERG - Welberg gaat vandaag op bezoek bij SVC, in Standdaarbuiten, de ploeg die op de ranglijst met een punt minder onder Welberg staat. Welberg start de wedstrijd goed, creƫert zich na enkele minuten een kans, die Mitch Krens in de hoek schiet, maar de keeper kan er nog net met een vinger bij om de bal uit het doel te houden. Uit een nieuwe aanval van Welberg, is het Lars Bogers de bal net over het doel kopt.

In de 4e min is er een gemakkelijk gegeven pingel voor SVC, die maken geen fout en komen 1-0 voor. In de 8e min kan de vrij gespeelde Lars Bogers op het doel schieten, maar de bal is voor de keeper. De volgende 20 min zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd, al speelt SVC met meer passie en beleving. Na een half uur kan doelman Stefan Evers, goed ingrijpen op een inzet van SVC en voorkomt een zeker doelpunt. In de 38e min valt de 2-0 voor SVC. Twee minuten later kan Wiebe Vissers met een zuivere pass, Lars Bogers aanspelen, die geen fout maakt en de 2-1 binnen schiet.

Als in de 43e min de 3-1 wordt gemaakt door SVC, is Welberg weer terug bij af. SVC is los en op slag van rust valt ook de 4-1 nog en zo is de ruststand 4-1.

Na de rust word het spel bij Welberg er niet beter op. Doelman Stefan Evers valt geblesseerd uit en Erik van Minderhout is zijn vervanger. Welberg gaat steeds meer tegen zichzelf lopen voetballen en raakt gefrustreerd omdat er niets lukt, het loopt niet vandaag. Toch komen er nog kansjes, een voorzet van Lars Bogers op Dennis Luijks, had meer verdiend maar de kans kan Dennis niet doelgericht afwerken. 5 min later kan Lars Bogers weer afgeven op Dennis Luijks, die schiet de bal nu naast het doel. Gelijk daarna valt de 5-1 voor SVC. Welberg heeft vandaag het geluk ook niet mee, de thuisploeg wel. SVC krijgt nog een strafschop, maar de inval keeper Eric van Minderhout stopt de inzet, waardoor het geen 6-1 voor SVC wordt.

In de laatste min van de wedstrijd krijgt Wiebe Vissers nog een mogelijkheid om de stand dragelijker te maken, maar hij schiet de bal niet in maar voorlangs het doel. Einde wedstrijd met 5-1 eindstand. Waardoor SVC, met twee winst punten meer weer boven Welberg komt op de ranglijst.

A.s. zondag 31 maart is Welberg 1 vrij van competitie, in verband met een inhaal weekend. [l]