Gemeenteraad brengt bezoek aan windturbine Medemblik

DINTELOORD - De Dorpsraad Dinteloord, Dinteloord tegen MEGAmolens, de werkgroep Behoud Leefbaarheid Dinteloord, de voormalige regiegroep sociale randvoorwaarden, de wethouder, de burgemeester en vertegenwoordigingen van de politieke partijen brengen op 20 april een bezoek aan Medemblik.

DOOR PETER HOUTEPEN

Op 21 maart hebben de fractievoorzitters van de gemeenteraad op voorstel van Michel Lambers van de Volkspartij besloten om met zoveel mogelijk betrokkenen een bezoek te brengen aan Medemblik als voorbereiding op de besluitvorming over de opschaling van de windturbines aan de Karolinadijk in Dinteloord. Met dit bezoek wil de gemeenteraad samen met partijen die betrokken zijn bij het plan, zowel voor- als tegenstanders, een beeld vormen van wat een hoge windturbine doet met de leef- en woonomgeving.

Gemoederen

De gemeenteraad van Steenbergen heeft op verschillende momenten gesproken over de aanvraag voor de opschaling van de windturbines aan de Karolinadijk. Bij deze discussies is vaak het voorbeeld aangehaald van de windturbine van Medemblik en wat een dergelijke windturbine op korte afstand van het stadscentrum doet met de woon- en leefomgeving. De windturbine van bijna 200 meter hoog staat op ongeveer een kilometer afstand van de stad, is in 2012 geplaatst en houdt ook nu nog de gemoederen bezig. De gemeenteraad van Steenbergen is van plan zich te laten informeren over de besluitvorming die over de windturbine heeft plaatsgevonden en hoe maatschappelijk met dit plan is omgegaan.[l]