Winnende publieksfoto expo 2018.
Winnende publieksfoto expo 2018. Astrid Bouman

Fotoclub Steenbergen maakt zich op voor 42e expositie

STEENBERGEN - Zaterdag 13 en zondag 14 april is weer de jaarlijkse expositie van Fotoclub Steenbergen te bezoeken. Dat gebeurt in basisschool Gummarus.

Het publiek kan kennismaken met het laatste werk van de fotoclub dat bestaat uit meer dan 100 foto’s en 7 audiovisuele presentaties. In afwijking van voorgaande jaren vindt de expo niet plaats in het weekend ná Pasen, maar het weekend ervoor.

Zoals elk jaar is er een grote variëteit in onderwerpen, van macro tot landschap en van portret tot architectuur. Geen van de geëxposeerde foto’s is eerder op een tentoonstelling te zien geweest.

Aan de bezoekers wordt gevraagd uit de actuele inzendingen hun favoriete foto en audiovisuele presentatie te kiezen. Pas na afloop van de expo vindt er een bijeenkomst voor clubleden plaats waar een vakfotograaf zijn kritische mening over het tentoongestelde werk zal geven. Dat is dit jaar reportagefotograaf Mischa de Muynck uit Goes.

Kinderjury

Voorafgaand aan de expositie is een kinderjury aan het werk geweest. Het zijn ditmaal zes kinderen uit de groepen 8 van basisschool Gummarus. Onder de bezielende leiding van een van de clubleden hebben de kinderen informatie gekregen op welke punten zij kritisch naar een foto kunnen kijken zodat een weloverwogen keuze wordt gemaakt.

Thema en zelfportretten

Evenals vorig jaar is er een thema dat de leden op een zo creatief mogelijke manier hebben moeten uitwerken. Dat is ditmaal ‘de Citroen’. De leden zijn onafhankelijk van elkaar hiermee bezig geweest. Het resultaat is verrassend.

In een aparte hoek zijn de zelfportretten van de clubleden te zien die ook dit jaar de uitdaging zijn aan gegaan om een zo origineel beeld van zichzelf te geven, al dan niet direct met fotografie verband houdend, hun favoriete fotografische onderwerp of met de nodige zelfspot.

Expositie

De expositie is gratis te bezoeken in basisschool Gummarus, Esdoornstraat 2 in Steenbergen op zaterdag 13 april van 11 tot 20.30 uur en zondag 14 april van 11 tot 17 uur.[l]