Negen treffers voor Welberg tegen de Schutters

WELBERG - Zondag 7 april speelt Sc Welberg 1 thuis tegen Schutters 1. De geschiedenis laat zien dat Schutters voor Welberg bijna altijd een moeilijke tegen te voetballen tegenstander is. Vandaag heeft Welberg er zin in, starten fel en zetten de tegenstander direct vast op hun eigen helft.

Na enkele afvallige doelpogingen van Welberg kan Mats Meeusen in de 5e min de 1-0 binnen schuiven. Schutters komt er niet uit en moet toestaan dat in de 10e min de 2 -0 door Mitch Krens gemaakt kan worden. De vrije trap van Dennis Luijks, in de 16e min, smoort in de muur. Een combinatie over diverse schijven waarbij Lars Bogers, Tom Mulder in stelling kan brengen levert de 3 -0 op. Welberg blijft Schutters de baas en met goed positie spel, spelen ze nu Mitch Krens vrij, die in het strafschopgebied onreglementair gestopt wordt. De toegekende strafschop schiet Dennis Luijks binnen 4-0. Met nog 15 min te spelen tot de rust zijn er goede kansen, voor Mats die op de keeper schiet en Wiebe Visser die zijn kopbal uit kruising getikt ziet worden door de keeper. Ook de kopballen van Peter van Giels en Joey, op de lat hadden meer verdiend. De inval keeper Antonie Smits, die nog niet veel te doen had gehad, stond op het moment dat Schutters een aanval kon plaatsen op zijn post. En pakte de inzet van de aanvaller voor zijn doel. Rust met een verdiende voorsprong voor Welberg van 4-0.

Tweede helft
Na de thee eenzelfde spelbeeld, Welberg dat aanvalt en Schutters loerend op een kansje. Dat kwam er ook na 5 min, de linksbuiten ontsnapte aan de aandacht van de verdediging en zijn voorzet kon binnen geschoten worden 4-1. Welberg is het even kwijt, maar herpakt zich en de kansen komen weer, Dennis en Tom krijgen de mogelijkheid om te scoren maar krijgen de bal (nog) niet voorbij de katachtige keeper van Schutters. Wanneer in de 56e min, Mats Meeusen een perfecte voorzet af levert op het hoofd van Dennis Luijks, is het 5-1. De kansen komen nu wel heel snel en niet iedere aanval is een doelpunt al zou dat wel verdiend geweest zijn. Tom Mulder schiet op de keeper, de voorzet van Wiebe op Mats gaat net voorlangs. Dan is er een echte hattrick voor Mats Meeusen te noteren, op aangeven van Brandon Schipper schiet hij de 6-1 binnen. Tien minuten later rond Mats een voorzet van Peter van Giels perfect af 7-1. Als in de 79e min Peter van Giels weer buiten om gaat en zijn voorzet (op maat) af kan leveren is het Mats die de bal inschiet, 8-1. In de 85e min krijgt Lars Bogers de afvallende bal voor zijn voeten, zijn schot is te zwak en een prooi voor de keeper. Als in de 89e min Brandon Schipper, Peter van Giels vrij aan kan spelen, maakt deze geen fout en zet de 9-1 op het score bord, tevens einde van een leuke wedstrijd met soms goed voetbal en een perfecte uitslag.
Zondag 14 april, speelt Sc Welberg 1 uit tegen de koploper FC Dordrecht in Dordrecht. [l]