Warming-up op de Mozesbrug. Foto Theo van Meer
Warming-up op de Mozesbrug. Foto Theo van Meer Theo van Meer

Geslaagde buitentraining Budovereniging VKO

STEENBERGEN - Afgelopen zondagochtend stonden tientallen leden van Budovereniging VKO klaar om deel te nemen aan de buitentraining Outdoor Dojo De Roovere.

De buitentraining werd georganiseerd door leden van de club, Maikel IJzermans en Rik Rombouts, die momenteel bezig zijn met hun opleiding tot Jiujitsu leraar A te volbrengen. Eén van hun opdrachten was om een evenement te organiseren. ''Een aantal keer per jaar wordt er een buitentraining rondom de gebruikelijke lessen georganiseerd. Dit wordt altijd positief ontvangen, waardoor wij met het idee zijn gekomen om een outdoor Dojo te creëren. Fort De Roovere is hier de perfecte plek voor. Je hebt hier alle ruimte!'', aldus Maikel IJzermans.

Het evenement duurde van 09:30 tot aan het middaguur. Tijdens deze ochtend werden er verschillende Jiujitsuspellen gespeeld. De leden werden onderverdeeld in verschillende teams en moesten met elkaar de strijd aangaan. Het gebied werd goed in gebruik genomen en het was een perfecte dag om lekker buiten te sporten. Naderhand was er nog tijd om voor één van de jarige leden te zingen en een ijsje te nuttigen.

De buitentraining was een groot succes en velen ouders waren te spreken over de organisatie en het gebied. Budovereniging VKO is van plan om tijdens de zomermaanden vaker buitentrainingen te geven buiten de reguliere lessen om. Dit zal voornamelijk op zondagochtend zijn.[l]

Groepsfoto leden VKO. FOTO THEO VAN MEER