Wij hebben jouw hulp hard nodig!

Taalvrijwilliger Bibliotheek Dinteloord (250).

In het werkgebied van de Bibliotheek Het Markiezaat bestaat de nodige aandacht voor het ondersteunen van mensen die op taalgebied hulp kunnen gebruiken. Als begeleider van een taaloefengroep bied je ondersteuning bij de taallessen.

Vrijwilliger begeleiding cursus Klik &Tik in Dinteloord (249).

Met een paar uur vrijwilligerswerk per week geef je iemand de kans om zijn of haar digitale basisvaardigheid te verbeteren. Als begeleider van Klik & Tik help je mensen met weinig computerervaring oefenen met basisvaardigheden. Ze leren de computer en het internet beter te gebruiken en sociale media te verkennen. De trainer ondersteunt en begeleidt met als doel de maatschappelijke participatie en persoonlijke ontwikkeling van deelnemers te bevorderen.

Financiële en administratieve ondersteuner (072)

Voor de kernen in de gemeente Steenbergen is WijZijn Steenbergen op zoek naar vrijwillige administratieve hulp om mensen met (dreigende) financiële problemen te ondersteunen bij hun thuisadministratie. Je werkt aanvullend op de werkzaamheden van de maatschappelijk werkers bij mensen thuis of op kantoor aan de Fabrieksdijk. Taken die hieronder vallen zijn: ordenen van (financiële) post; aanleggen van een financiële administratie; hulp bij het invullen van formulieren; hulp/ondersteuning om samen met het, vaak kleine, resterende budget uit te komen.

Medewerker DigiPunt (257)

Het DigiPunt heeft een spreekuur waar een goed opgeleide en ervaren vrijwilliger helpt met het invullen van (aanvraag-) formulieren op internet en deze ook verstuurt via e-mail of een website. Hiervoor is men op zoek naar een vrijwilliger die voor één of meerdere dagdelen per week ons team wil versterken. Voorbeelden hiervan zijn: inschrijven bij de woningstichting (Stadlander, ZuidWestWonen); doorgeven van wijzigingen in verband met een uitkering bij UWV of ISD (sociale dienst); aanvragen of wijzigen van gegevens i.v.m. zorgtoeslag en huurtoeslag; aanvragen van een DigiD; uploaden of downloaden van declaratieformulieren voor uw ziektekostenverzekering; algemene vragen op digitaal gebied.

Interesse?

Geïnteresseerd in één van deze vacatures of wil je alle vacatures zien? Kijk op www.vipsteenbergen.nl en reageer op de vacature of kom langs op vrijdagmiddag tussen 13.30 en 16.00 uur. Komt deze tijd niet uit? Bel dan voor een afspraak, we maken graag tijd voor je vrij!

Vrijwilligers Informatie Punt Steenbergen, 0167-750 850 of 06-4005 7711 (tijdens spreekuren), info@vipsteenbergen.nl, www.vrijwilligersinformatiepunt.nl.

Het Vrijwilligers Informatie Punt Steenbergen is onderdeel van WijZijn Traverse Groep. [l]