475-jarig bestaan brandweer gevierd met veiligheidsdag

STEENBERGEN - Op zondag 28 april wordt door de gemeente in samenwerking met de brandweer Steenbergen een veiligheidsdag georganiseerd.

Ter gelegenheid van het 475-jarige bestaan van de brandweer Steenbergen wordt stilgestaan bij de ontwikkelingen van de brandweervoertuigen in de afgelopen decennia. Op het evenemententerrein rondom het gemeentehuis wordt deze zondag een collectie van prachtige museumstukken opgesteld. Naast historische brandweervoertuigen vinden er spectaculaire demonstraties plaats van de aanwezige hulpdiensten.

Gezichten

De bezoeker kan deze dag kennis maken met de vele gezichten achter de aanwezige hulpdiensten en hulpverlening, waaronder behalve de brandweer de Regionale Ambulancevoorziening (RAV), het Rode Kruis, Provincie Noord-Brabant, Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB), Douane, Belastingdienst, Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, Handhaving, Buurtpreventie en Politiekeurmerk.

Het Rode Kruis laat zien hoe ze met bikers hulpverlening aanbieden. Daarnaast worden demonstraties reanimeren gegeven. De douane toont de mobiele tassenscan en het OMWB is aanwezig met een luchtmeet- en geluidsonderzoekswagen. Voor de kinderen is er een springkussen.

Opening

De opening van deze veiligheidsdag is om 11.00 uur door burgemeester Ruud van den Belt en Eric van Zundert, Hoofd Repressie Cluster Commandant bij de Brandweer Midden en West Brabant.[l]