Welberg moet de punten aan PCP laten

WELBERG - Vandaag ontvangen we PCP uit Breda, de nr. 2 in de stand, wel heeft PCP 2 wedstrijden minder gespeeld. Bij winst kunnen zij de ranglijst aan gaan voeren.

PCP start gedreven, zet Welberg onder druk, maar de eerste 10 min kan het team van Arie Pouwe de tegenstander van het doel houden of de PCP-aanvallen tijdig onschadelijk maken. Toch moet Welberg in de 13e min toestaan dat PCP met een gerichte kopbal op 0-1 komt. Nadat PCP uitgeraasd is, kan Welberg ook mee gaan voetballen, dit resulteert in een kans van Mats Meeusen die helaas niet af kan werken en zijn inzet op de keeper schiet. In de 25e min kan Mats, Lars Bogers haarscherp aanspelen, zijn schot vliegt net naast de kruising. Wanneer in de 28e min met een aanval over links, Dennis Luijks af kan geven op Lars Bogers is de 1-1 een feit. Het spel golft in deze periode tot de 41e min op en neer. Wanner er een overtreding op Ritchie Krens in de 16 gemaakt wordt gaat de bal op de stip. Dennis Luijks maakt geen fout en de 2-1 komt op het scorebord. In de 45 min is er nog een mogelijkheid voor Mats Meeusen om te scoren, maar zijn afwerking is niet goed en is de bal voor de keeper. Rust met een 2-1 stand voor Welberg.

Bij begin van de 2e helft is het Welberg die twee kansen krijgt om de score uit te bouwen, helaas is de voorzet van Lars op Mats en omgekeerd niet op maat en is de kans over. Bij een aanval van PCP komt Welberg goed weg, de bal beland na een schot van een van de voorwaartse van PCP op de paal. De aanvallen van het gedreven PCP volgen elkaar nu wel erg snel op, en het kan niet uitblijven, in de 54e min valt de gelijkmaker 2-2. PCP, de betere ploeg, speelt een alles of niets spelletje, wat ze in de 67e min de 2-3 oplevert. Bij Welberg is de aanvalsdrift dan een stuk minder, mede ook door het uitvallen van de spelbepalende spelers Lars Bogers en Peter van Giels. PCP komt via een vrije trap die over de keeper heen in het doel valt op 2-4. Wanneer Maarten Heer de bal in de 81e min niet onder controle kan krijgen is een aanvaller van PCP er als de kippen bij om de 2-5 binnen te frommelen.

In de laatste 10 min wedstrijd komt Welberg nog wel een paar keer voor het doel, maar echt gevaarlijk kunnen ze niet zijn, het lukt niet meer om te scoren. Bij een uitval van PCP gaat bij Welberg de bal nog een keer op de paal. In de allerlaatste seconden, scoort Mats Meeusen nog wel na een combinatie met Wiebe. 3-5, nee de stand blijft 2-5 doelpunt telt door eindsignaal wedstrijd van de scheidsrechter. Vandaag was er geen eer te halen, zeker na de 2 – 2 was het gedaan met de vechtlust bij Welberg en lukte er niet veel meer, ondanks de inzet. PCP komt door de winst op kop, neemt de positie van FC Dordrecht (ama) over, met 50 punten voeren zij de ranglijst aan.

Programma

Sc Welberg 1 is de komende twee weekenden vrij van kompetitie, zondag 12 mei spelen zij weer een kompetitiewedstrijd in Breda tegen TVC.[l]