Koos Moerenhout verzorgt de opening van 'Zonder Genade van de Kade'.
Koos Moerenhout verzorgt de opening van 'Zonder Genade van de Kade'. Foto:

Waterevent aan haven Steenbergen voor goed doel

STEENBERGEN - Toch een brug over de haven? Of, De Lange Wapper in Steenbergen? Het zouden prima thema's zijn voor een 1 april grap. Niets is minder waar. Vorige week immers zagen we de mannen van het bouwteam van Lions Steenbergen werken aan de testbaan die 27 april op Koningsdag de deelnemers over het water moet dragen. Onder de huidige weersomstandigheden gaat het een waar feest worden.

Een beetje kort nog misschien. Uiteindelijk wordt hij 21 meter lang en 40 cm breed. Wel zo aardig dat er een blauwe streep op het midden van de plank staat ter ondersteuning. Je mocht eens de weg kwijt raken. Makkelijk te doen, volgens de bouwers Cees-Herman Meijer en Marc Adriaanse. Daarom hebben we in het midden een wip geconstrueerd, dit om het toch voldoende uitdaging te geven. Of in het water vallen op 27 april al niet genoeg is om over na te denken.
Bouw en voorbereiding gaan voorspoedig. Om het evenement luister bij te zetten verzorgt onze wieler coryfee Koos Moerenhout de opening. Als er gefietst wordt is Koos er bij en zo hoort het ook.
Als gastpresentator is er ook Toon van Drunen, want een haven zonder Toon kan ook niet.

Inschrijven
Het evenement wordt uiteraard omringt door horeca, verzorgd door De Kaai, muziek en wat extra verpozing voor de jeugd. Het is een schouwspel zoals de ridderspelen uit de middeleeuwen, maar ja we willen de partij voor de dieren niet op ons dak. Dus worden het de mensen die we uit dagen. Kom je droog over en maak je de beste tijd? Bel niet vergeten aan het eind van de baan? Dan ben je winnaar. In ieder geval in de ogen van het publiek en zeker ook in die van je familie en vrienden die meegenieten vanaf het uitzonderlijke podium aan de Steenberghe Haven. Ga je alleen of in team verband? Het kan allemaal. De inschrijving is open.
Inschrijven op www.lions.steenbergen.nl

Programma
Zonder Genade van de Kade maakt deel uit van de Koningsdag als georganiseerd door Feestcomité en Lions Steenbergen. Kijk voor het hele programma op https://steenbergen.lions.nl
Inmiddels heeft ook de Gemeente haar steentje bijgedragen door een toezegging uit het Initiatievenfonds. Geweldig toch.
En dan nog de Primeurkes in de pauze om 14.30 uur, het kan niet op! [l]