Samen lezen uit het favoriete prentenboek.
Samen lezen uit het favoriete prentenboek. Ineke Kind

Vrijwilligerswerk is samen plezier hebben

STEENBERGEN - Vind je dat alle kinderen recht hebben op gelijke kansen? Wil je meedenken met ouders die vastlopen in de opvoeding? Ben je enthousiast over prentenboeken en/of spelletjes? Kan je met kinderen en met hun ouders omgaan? Sta je open voor mensen met een andere sociale of culturele achtergrond?

In de gemeente Steenbergen zijn we op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om wekelijks een uurtje bij een gezin op bezoek te gaan en daar een leuk contact op te bouwen met ouders en kinderen. Door samen te spelen, voor te lezen of gewoon een luisterend oor te bieden help je het gezin op weg. Door ouders te laten ervaren wat ze zelf kunnen doen om hun kind te helpen, krijgen ze meer zelfvertrouwen en komt er meer ontspanning. Meestal duurt de begeleiding ongeveer een half jaar.

Afhankelijk van de interesses en talenten van de vrijwilligers zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt kinderen op een speelse manier helpen bij de ontwikkeling op het gebied van motoriek, taal, persoonlijkheid of sociaal-emotionele uitdagingen. Aanmelden kan telefonisch of via e-mail. We kunnen dan bekijken wat het beste bij je past.

WijZijn Steenbergen zorgt voor de ondersteuning en begeleiding. Het levert je in ieder geval leuke contacten en interessante ervaringen op.

Voor vragen kan je terecht bij Rianne Folkertsma, tel. 06-58835895 of welzijn-stb@wijzijntraversegroep.nl[l]