Plantjesmarkt op De Hertgang in Halsteren

HALSTEREN - Het voorjaar is bij uitstek het jaargetijde om eens kritisch door de tuin te lopen. Komen de vaste planten allemaal weer boven de grond? Hebben ze de winter goed doorstaan of zijn er links en rechts ‘gaten’ gevallen? Zo ja, dan heeft u een extra reden om zondag 12 mei, en ja, dan is het ook Moederdag, de plantjesmarkt op Landgoed De Hertgang te bezoeken.

De Hertgang, Klaverblokken 18 in Halsteren, is die dag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. U kunt op eigen gelegenheid de uitgezette route volgen, of om 14.00 uur deelnemen aan de rondleiding. Bovendien kunt u een kijkje nemen op de Plantjesmarkt (van 11.00 tot 16.00 uur). Hobbykwekers en -tuiniers bieden vaste planten, struikjes en bijzondere soorten geraniums aan. Bovendien zullen er kamer- en kuipplanten te vinden zijn. Natuurlijk zijn er ook veel planten te koop, zelfs bijzondere, afkomstig van het Landgoed.
En omdat het Moederdag is, kan ieder kind dat zijn of haar moeder meeneemt, een bosje lelietjes-van-dalen voor haar plukken. Mochten die er niet meer zijn, dan hebben we mooie salomonszegels als alternatief. [l]