Punten blijven op de Welberg

WELBERG - In de laatste thuis wedstrijd van dit seizoen speelt SC Welberg 1 tegen TPO 1 uit Moerdijk, beide teams staan gelijk met aantal punten, en om in het linke rijtje te komen zal er gewonnen moeten worden aanstaande zondag.

Welberg begint voortvarend aan de wedstrijd en in de 4e min, stelt Mats Meeusen de opkomende Dennis Luijks in de gelegenheid om de score te openen, maar die schiet naast het doel. Mats kan in de 14e min het publiek laten juichen, helaas het doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel? Hierna golft het spel op en neer en er komen kansen zowel voor Welberg als TPO. Voor Welberg krijgt Dennis de kans om te scoren, ook Mats schiet rakelings langs de kruising en uit een voorzet van Ritchie Krens volop de keeper. Na ruim een half uur spelen, komt de kans en kan Mats Meeusen de voorzet van Dennis Luijks afmaken, 1 – 0. Op slag van rust is er nog een mooie combinatie tussen Lars Bogers, Mats Meeusen die afkan geven op Dennis Luijks, maar die schiet zijn inzet net naast het doel. Rust met een 1-0 stand en iets meer kansjes dan TPO. Na de thee, komt Welberg gedreven uit de kleedkamer en had na 2 min de 2 – 0 op het bord kunnenstaan. Een voorzet van Dennis kan Lars Bogers niet voldoende raken om er iets moois van te maken. Ook Mitch waagt nog een poging en ziet zijn schot over gaan. Een vrije trap voor TPO betekend de gelijkmaker 1-1. Welberg laat het er niet bij zitten. Mats Meeusen ontsnapt weer eens aan de TPO verdediging en met een mooie lob over de keeper maakt hij de 2-1. Ook Mitch speelt Mats in de diepte de bal aan, en prompt is het 3-1. De tegenstand van TPO was toen al gebroken en wanneer Dennis Luijks in de 77e min op aangeven van, de gevleugelde Mats Meeusen de 4-1 in het doel schuift, is de wedstrijd gespeeld. In de laatste 10 min zijn er nog kansen voor Dennis en Mats, maar is het Eric van Minderhout die een voorzet van Mats Meeusen binnen schiet, 5-1. Na nog een schot van Eric van Minderhout op de keeper is het afgelopen.
Eindstand 5-1, met een Welberg die in de tweede helft veel beter waren. En de punten welke hard nodig waren om te stijgen op de ranglijst, blijven verdiend op de Welberg.
Aanstaande zondag speelt Welberg 1 hun laatste competitie wedstrijd uit tegen Advendo in Breda. [l]