Wat er zoal te zien is op Hemelvaartsdag. FOTO THOMAS WEEZENBEEK
Wat er zoal te zien is op Hemelvaartsdag. FOTO THOMAS WEEZENBEEK Thomas Weezenbeek

Oldtimers in Steenbergen op Hemelvaartsdag

STEENBERGEN - Op 30 mei organiseert de oldtimer vereniging 'de 4J's' in samenwerking met de winkeliers vereniging een oldtimer manifestatie in Steenbergen.

Op de markt worden de auto's tentoongesteld en in de Kaaistraat worden de oude tractoren opgesteld. Twee oldtimer brommerclubs bezoeken het evenement en zullen te zien zijn tussen de hiervoor benoemde voertuigen. De auto's en tractoren rijden voorafgaand een toerrit en zullen vanaf een uur of één binnendruppelen op de markt vanaf de Oostdam.

Op de markt staat een muziektent met een band waarin één van onze organisatoren zelf acte de présence geeft. De auto's rijden de 'Zuiderwaterlinie tocht' die hen langs de vele markante verdedigingswerken en herdenkingsmonumenten in onze omgeving zal leiden en dit zijn er véél meer dan menigeen denkt. De deelnemers krijgen vooraf een toepasselijk rallybord uitgereikt en bij aankomst op de markt een lunchpakket.

Toerrit voor ouderen

De organisatie is in contact gekomen met een welwillende eigenaar van een 'jan plezier' met een antieke tractor ervoor. Hiermee willen we een aantal ouderen die normaal weinig de deur uit komen een toerrit aanbieden rond Steenbergen. Dit was eigenlijk onze eerste prioriteit, aldus de 4J's. Iets organiseren voor een groot publiek is natuurlijk mooi maar de kleinere groep die dit normaliter niet meer kan bezoeken willen we op deze manier tegemoet komen en er bij betrekken. De start en stop van deze rit vind plaats vanaf de hoofd ingang van 'Onze Stede'.

Alle winkels en horeca zijn deze dag geopend dus we hopen er met z'n allen, winkeliers, organisatoren, deelnemers en niet te vergeten het publiek een mooie dag van te maken.[l]