Dauwtrappen in de Dintelse Gorzen met ontbijt

DINTELOORD - Natuurmonumenten houdt zondag 26 mei een wandeling door natuurgebied Dintelse Gorzen met ontbijt in Benedensas. Kom vroeg uit de veren en hoor en zie de natuur langzaam ontwaken.

“Op dit moment van de dag is de natuur op haar mooist”, vertelt boswachter Paul Begijn van Natuurmonumenten. “Het sluierende licht van de opgaande zon kleurt de voormalige schorren en slikken goudgeel.” Geniet van de rust en stilte terwijl heel Nederland nog ligt te slapen.

Planten en dieren
Bijzondere planten en dieren in de Dintelse Gorzen. Struin door de Dintelse Gorzen en geniet van prachtige uitzichten over het Krammer Volkerak en de drooggevallen kreken. In de allerlaagste delen vind je soms nog zoutminnende planten zoals zeekraal. Na de bouw van de Philipsdam viel in één klap het zoutwatergetij weg. Nu kom je tijdens het wandelen duinriet, koninginnenkruid en zeldzame orchideeën zoals de keverorchis tegen. De gids vertelt je alles over de Dintelse Gorzen en de planten en dieren tijdens de wandeling. Aansluitend staat er een heerlijk ontbijt te wachten in horeca Benedensas.

Meer info
We starten de wandeling vanaf de parkeerplaats van de Dintelse Gorzen aan de Vlietdijk (2-4) in Dinteloord. Start 06.00 uur. Einde: 10.00 uur.
Aanmelden is verplicht en kan via www.natuurmonumenten.nl/agenda [l]