72 jeugdteams in actie op gemeentelijk sportpark

STEENBERGEN - Liefst 72 jeugdteams in de leeftijdscategorie van 7 tot en met 13 jaar komen op zaterdag 15 juni in actie op het gemeentelijk sportpark aan de Seringenlaan in Steenbergen.

Dat gebeurt tijdens de dertiende editie van het Albert Heijn Achterberg Jeugdvoetbaltoernooi bij voetbalvereniging Steenbergen. Teams uit geheel Zuid-West Nederland doen eraan mee. Naast regionale teams als Halsteren, RBC, MOC'17, Roosendaal en Tholense Boys, zijn bijvoorbeeld ook VOC (Rotterdam), BVV Barendrecht, Olympia'60 (Dongen), HVV Hercules (Den Haag), Baronie (Breda), BSC'68 (Benthuizen), Houten en SC Feyenoord (Rotterdam) van de partij. Met KSV Nieuw Stabroek en Excelsior Essen zijn er ook weer twee Belgische deelnemers vertegenwoordigd.

800 pupillen

De organisatie is in zijn nopjes met het gevarieerde deelnemersveld en is blij veel verschillende verenigingen te mogen begroeten in Steenbergen. Circa 75 vrijwilligers zijn deze zaterdag in touw om zo'n 800 pupillen en hun ouders/begeleiders de dag door te leiden.

Naast de wedstrijden ('s ochtends voor de JO12/JO13 en JO6/JO7-categorie en 's middags voor de JO8 t/m JO11-teams) is er volop vertier: van diverse spelonderdelen voor de deelnemers tot een loterij en ijs- en aardbeienverkoop voor alle aanwezigen. Het toernooi begint om 09.00 uur en duurt tot ongeveer 17.30 uur. Bezoekers uit Steenbergen zelf worden verzocht om zoveel mogelijk op de fiets te komen, zodat de gasten die van verder moeten komen genoeg parkeergelegenheid hebben.[l]