Bezoek aan een van de prachtige tuinen bij Würzburg. FOTO PAUL KIL
Bezoek aan een van de prachtige tuinen bij Würzburg. FOTO PAUL KIL Paul Kil

Vijfdaagse reis bevalt KBO goed

STEENBERGEN - De jaarlijkse vijfdaagse trip van KBO-Steenbergen en -Dinteloord is de deelnemers erg goed bevallen. Weliswaar werd slechts een klein gedeelte van het gebied bezocht, maar de prachtige natuur en middeleeuwse stadjes bleken een succes.

Hoogtepunt was ongetwijfeld overnachtingsplaats Rothenburg ob der Tauber. De vakwerkhuizen, stadspoorten en veel bezienswaardigheden zorgden er voor dat men elke avond de stad in trok en op een terrasje nog eens kon napraten over wat die dag allemaal gezien en beleefd was.

Alleen de eerste dag, tijdens de reis er naar toe en het bezoek aan Königswinter, werd men door enkele regenbuien geplaagd. De overige dagen was het weer prima en kon men ook van de zon genieten. Zowel in Würzburg als Rothenburg was voor een gids gezorgd die voor een toelichting zorgde. De overige dagen werd met de bus de omgeving verkend en deed men diverse plaatsen aan. Een boottocht over de rivier de Main en het bezoek aan een werkelijk schitterende tuin zorgde voor de nodige afwisseling. Op de terugreis werd in Limburg an der Lahn gestopt en de Dom met zijn zeven torens bekeken. Ongetwijfeld kijken de deelnemers met genoegen op deze dagen terug.

Programma

In de komende weken hoeft men trouwens niet stil thuis te zitten. Nog twee dagreizen staan op het programma.

Op woensdag 26 juni gaan beide KBO’s nog naar Ieper (B) waar het feit wordt herdacht dat 100 jaar geleden de Grote Oorlog (WO I) eindigde.

Op 12 september bezoekt men Brielle en wordt de Maasvlakte II uitgebreid verkent.[l]