Roeien in het zwembad voor Kika

STEENBERGEN - De Roosendaalse Roeivereniging organiseert in samenwerking met zwembad de Meermin in Steenbergen gedurende de maand juni een unieke mogelijkheid om in het zwembad in een wedstrijdroeiboot kennis te maken met de roeisport en tegelijk stichting KIKA te steunen.

Op iedere dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 12.30 uur ligt er een smalle skiff in het zwembad. Iedereen kan zich bij de kassa van het zwembad inschrijven om onder begeleiding van een instructeur van de roeivereniging te ervaren hoe het is om een wedstrijdboot te roeien. Door een bijdrage aan stichting KIKA van €5,00 per sessie van ± 20 minuten wordt het goede doel ondersteund en kan iedereen ervaren wat het roeien in een skiff inhoudt. Doordat er slechts een beperkt aantal sessies zijn is het zaak snel in te schrijven.

KIKA werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KIKA zich op het geven van voorlichting over kinderkanker. [l]