Sterrenteam De Knotwilg zorgt voor water in vluchtelingenkamp

STEENBERGEN - Op donderdagmiddag 20 juni organiseert het team van zwembad De Knotwilg i.s.m. UNICEF West-Brabant & Tholen, een zwemevenement voor het Sterrenteam. Aanvang 16.45 uur.

Deze kinderen van 6 tot 12 jaar proberen middels hun gesponsorde survival een geldelijke bijdrage te leveren aan kinderen op de vlucht. Opbrengst van deze Steenbergse Kinderen voor Kinderen zwemactiviteit komt geheel ten goede aan de UNICEF drinkwaterprojecten in de vluchtelingenkampen.

Wereldwijd zijn er maar liefst 48 miljoen kinderen op de vlucht door oorlog, armoede en natuurrampen. Velen van hen komen terecht in vluchtelingenkampen. UNICEF verleent deze kinderen o.a. psychosociale steun, richt klaslokalen in, voorziet hen van kleding, voedsel, water, hygiƫnepakketten en schoolspullen.

Het Sterrenteam bestaat uit kinderen die graag willen zwemmen en waarbij niet zo zeer een diploma centraal staat. Elke periode van zes weken is er voor hen een ander thema. Op 20 juni staat deze survival op het programma. [l]