Brug en toren Fort Henricus. FOTO NATUURMONUMENTEN
Brug en toren Fort Henricus. FOTO NATUURMONUMENTEN Natuurmonumenten

Activiteiten tijdens Waterpoort weekend op 16 juni

DINTELOORD – Zondag 16 juni zijn Fort Henricus en Dintelse Gorzen op speciale wijze open voor publiek. Dit, in het kader van het Waterpoort weekend.

Fort Henricus kon 8 juni niet officieel geopend worden, maar is vanaf nu wel open. Vanaf de haven van Steenbergen varen boten met gidsen naar het fort. Op het fort zijn vrijwilligers van Natuurmonumenten aanwezig die bezoekers informeren over het fort. Bij de Dintelse Gorzen is een dauwtrap excursie met gids voor de vroege vogels. Deze wandeling start om 6.00 uur. De opening van Fort Henricus en Open Dag West Brabantse Waterlinie ging zaterdag 8 juni niet door.

Fort Henricus
Fort Henricus diende als verdediging van de haven van Steenbergen en inundatiesluis om de vijand te weren. Nu is het open voor publiek. Zondag 16 juni zijn vrijwilligers van Natuurmonumenten aanwezig die iedereen wel heten en wat vertellen over de natuur en historie op het fort. Bezoekers kunnen een rondje lopen op de vestingwal en genieten van het uitzicht vanaf de toren. Via de route ‘Fort Henricus’ op de route app ‘Natuur routes’ van Natuurmonumenten maakt de wandeling extra speciaal. Je krijgt dan onderweg informatie over het fort en het vestingverleden. Meer informatie vind je op www.nm.nl/forthenricus.

Dauwtrappen
Vroege vogels kunnen zondag 16 juni dauwtrappen met een gids in de Dintelse Gorzen. De natuur laat zich van zijn beste kant zien in de vroege ochtend. De wandeling start om 6.00 uur en eindigt met een lunch in Beneden Sas. Inschrijven is nodig en kan via www.nm.nl/dintelsegorzen of www.nm.nl/agenda

Waterpoort weekend
Tijdens het waterpoort weekend ontdek je van alles in en rondom het water. Op zondag 16 juni is de haven van Steenbergen de hoofdlocatie met stands, eten en drinken en activiteiten. Vanaf de haven zijn er speciale boottochten naar Fort Henricus. Je kunt natuurlijk ook op eigen gelegenheid naar het fort. Kijk voor meer informatie op www.waterpoortweekend.nl [l]