Expeditie Zuiderwaterlinie: Korte etappe Dinteloord

DINTELOORD - Van 19 t/m 29 juni is de oudste, langste en meest gebruikte waterlinie van Nederland het decor voor Expeditie Zuiderwaterlinie: een elfdaagse wandeltocht dwars door Brabant. Dagmarsen voeren wandelaars langs de elf vestingsteden van de Zuiderwaterlinie, van Bergen op Zoom tot Grave. Onderweg worden wandelaars getrakteerd op gezelligheid, een hapje, een drankje én een culturele verrassing. Op 20 juni vindt om 18:00 de korte etappe Dinteloord plaats. Deze etappe is 9.5 kilometer lang.

Maak onderweg kennis met een staaltje moderne landschapsarchitectuur. Direct na de start loop je langs het historische sluizencomplex van Benedensas. Speciaal voor Expeditie Zuiderwaterlinie wordt het vaarverkeer even stilgelegd en is de sluis in volle werking te zien.Troubadour Noud Bongers zorgt voor muzikaal genot. Troubadour Noud Bongers zorgt voor muzikaal genot.
Kom je met het OV? Neem station Roosendaal bus 111 naar halte Ravelijnstraat Steenbergen, dan buurtbus 214 tot bushalte Provincialeweg, De Heen. Daarna nog een half uurtje lopen tot de startlocatie.

Start-Eindpunt
Het startpunt van etappe is: Beneden Sas, Vlietdijk 2-4, 4671 SV Dinterloord
Het eindpunt van de etappe is: Havenzicht, Havenweg 19, 4671 BS Dinterloord
Na afloop van de etappe worden de deelnemers feestelijk onthaald en begint om 20:30 een feest. Iedereen is welkom om aan te sluiten bij een etappe of zelfs de hele Expeditie. Deelnemen is gratis, plaatsen zijn beperkt. Ontdek het volledige programma en schrijf je in via www.expeditie-zuiderwaterlinie.nl [l]