Start bij Sportcafé De Buitelstee .
Start bij Sportcafé De Buitelstee . Frank Vester

VoVerDi Fietsdriedaagse bijna klaar voor aftrap

DINTELOORD - Een overdosis enthousiasme van de organisatoren, niet al te lange maar altijd verrassende routes én leuke tussenstops. Het is inmiddels een beproefd concept dat elk jaar weer meer fietsers in het zadel krijgt. Zelfs mensen die niet van fietsen houden, doen mee met dit jaarlijkse fietsfeestje van Volleybalvereniging VoVerDi. Ook deze 23e editie, op dinsdag 9, woensdag 10 en donderdag 11 juli, wordt er weer groots uitgepakt.

Elke kilometer in de omgeving is toch al bekend? Niets is minder waar, want ook dit jaar is het gelukt om enkele nieuwe stukken in de routes (van gemiddeld 30 kilometer) in te passen. “Maar als altijd geven we nu nog niks prijs”, zegt Fiets3daagsevoorzitter Peter Willemse. Wel laat hij zich ontvallen dat er kersen op het menu staan, gratis ijs en de bekende hapjes en drankjes. "Maar daarmee verklap ik niks, want de vaste deelnemers weten ongeveer wat ze kunnen verwachten en elk jaar weer net iets meer omdat er steeds meer sponsors een bijdrage leveren in natura”.

Verlengde route voor wielrenners

Als altijd organiseert CCD (Cycle Club Dinteloord) dagelijks een verlengde route voor de wielrenners. “Wij starten net iets later, namelijk pas om 19.00 uur”, verklaart Will Huijps namens CCD. “We doen wel dezelfde tussenstops aan als alle andere deelnemers, want dat is wel zo gezellig”.


Dagje overslaan

“Iedereen is alle dagen meer dan welkom”, vertelt Peter Brands die zich net als de andere Peter ongetwijfeld weer een dag lang in een rare outfit hijst om als typetje de fietsers te vermaken. “Als je echter een keertje niet kan dan kun je zonder problemen een dagje overslaan of zelfs maar één dagje opstappen om de sfeer te proeven. Maar pas op, want de kans is groot dat je dan de smaak te pakken krijgt en volgend jaar alle dagen mee wil doen. Alle dagen meedoen vergroot ook de kans op prijzen tijdens de gratis verloting op de afsluitende donderdagavond”. Kortom, wederom een editie die je niet wilt missen.

Start en finish én inschrijfpunt (tussen 18.30 en 19.30 uur, de wielrenners vertrekken om 19.00 uur) is Sportcafé De Buitelstee in Dinteloord. Vragen? Mail aan fravest@online.nl[l]