Leerlingen 't Ravelijn buigen zich over duurzaamheid

STEENBERGEN - Een groepje VMBO1 leerlingen van 't Ravelijn heeft zich vorige week donderdag geborgen over het onderwerp duurzaamheid. Wethouder Wilma Baartmans kroop daarbij als oud-docent weer even in haar vertrouwde rol op haar 'eigen' school.

De inbreng van de scholieren is onderdeel van Steenbergen 2040, het traject waarin samen met inwoners en ondernemers de toekomstvisie van de gemeente Steenbergen wordt gevormd.

Inspirerend

"We vergeten vaak om kinderen naar hun mening en ideeën te vragen, terwijl dat heel inspirerend kan zijn", aldus wethouder Baartmans. "Zo hebben de leerlingen creatieve dingen bedacht als verschillende soorten huizen naast elkaar in plaats van alles hetzelfde, zonnepanelen op de voetbalkooi voor de verlichting, gasloos koken in huizen en meer vuilnisbakken op 'vrije-tijd-plekken'.''

Input

De voorbije periode is op verschillende locaties in de gemeente input verzameld voor de toekomstvisie. De komende weken wordt gewerkt aan een aantal scenario's: toekomstbeelden van hoe de gemeente er uit zou kunnen zien. Na de zomervakantie wordt weer een rondje gemaakt langs alle kernen en kunnen inwoners hun voorkeur aangeven. Op basis daarvan wordt één toekomstbeeld gemaakt.

Op de website steenbergen2040.nl staat een document met een samenvatting van wat tot dusver aan input is opgehaald.[l]