SchuldHulpMaatje is op zoek nieuwe maatjes

STEENBERGEN - De schuldenproblematiek is nog steeds een enorm probleem in onze huidige samenleving. In onze regio zet een twintigtal enthousiaste vrijwilligers zich al sinds 2012 actief in voor de medemens met financiële problemen. Wilt ook u ons hierbij helpen? Dan vragen wij U om uzelf te melden als 'SchuldHulpMaatje' bij Stichting SchuldHulpMaatje Brabantse Wal.

We hebben plaats voor enkele nieuwe maatjes! Gezocht wordt naar vrijwilligers in omgeving van Bergen op Zoom en Steenbergen. Voordat u aan de slag kunt wordt u goed voorbereid door middel van een intensieve drie-daagse training en wordt de noodzakelijke kennis over de ontwikkelingen up-to-date gebracht. De trainingen worden gehouden op zaterdagen in november en december 2019. Deze trainingen duren steeds een hele zaterdag. Bent u verhinderd op een van deze dagen dan hoeft dat geen probleem te zijn. Landelijk worden er meerdere identieke trainingen gegeven door professionele vakmensen. Na de cursus wordt u door de coördinator en/of ervaren vrijwilliger begeleid naar uw eerste cliënt. Het is zeer dankbaar werk maar zeker niet eenvoudig!

Vrijwilligersavonden

Gedurende het jaar worden er, ongeveer om de 7 weken, een aantal vrijwilligersavonden georganiseerd. Op deze (dinsdag)avonden wordt steeds aandacht besteed aan een onderwerp uit de praktijk wat een maatje tegen zou kunnen komen. Ook is er dan gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen en ervaringen uit te wisselen.

Aanmelden

Lijkt dit u iets? U kunt uzelf aanmelden kan via de shm.brabantsewal@gmail.com, graag met vermelding van uw contactgegevens. U ontvang dan een eerste aanmeldformulier. Veel meer aanvullende informatie is te vinden op de landelijke site www.schuldhulpmaatje.nl.

Stichting SchuldhulpMaatje Brabantse Wal is een samenwerkingsovereenkomst van een aantal plaatselijke christelijke kerken (Levend Woord Brabant-Zeeland, Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt (Emmauskerk), Open Deur Steenbergen en Evangelische Kerk de Schuilplaats) in Bergen op Zoom.[l]