Taalvrijwilligersmarkt in de week van de Alfabetisering

STEENBERGEN - In de gemeente Steenbergen zijn diverse organisaties actief die mensen ondersteunen op taalgebied. Hiervoor worden taalvrijwilligers ingezet.

Als taalvrijwilliger kun je het verschil maken in iemands leven. Met een paar uur vrijwilligerswerk per week geef je iemand de kans om zijn of haar taalvaardigheid te verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld gaan om taallessen aan mensen met een andere moedertaal (NT2), maar ook om mensen met Nederlands als moedertaal (NT1) die moeite hebben met lezen en schrijven of digitaal niet zo vaardig zijn. Je kan taalvrijwilliger worden bij de bibliotheek, Vluchtelingenwerk of bij de VoorleesExpress (WijZijn Steenbergen). Vaak wordt er een gratis (taal)training gegeven voordat je als vrijwilliger aan de slag gaat.

Heb je interesse in dit uitdagende vrijwilligerswerk, wil je meer informatie of wil je eens praten met iemand van deze organisaties kom dan op donderdag 12 september om 15.00 uur naar de Bibliotheek Het Markiezaat in de Blauwstraat in Steenbergen tijdens de Week van de Alfabetisering. Deze week (9 t/m 12 september) zijn er diverse activiteiten op het gebied van taal, dus kijk ook eens op de website voor het hele programma: www.markiezaatsbibliotheken.nl.[l]