Lezing 'van Willem tot
Willem-Alexander'

NIEUW-VOSSEMEER - Donderdag 19 september komt Frans van Eekelen op uitnodiging van heemkundekring Ambachtsheerlijkheid in de Vossenburcht te Nieuw-Vossemeer vanaf 19.30 uur een lezing geven over de Oranjes.

Een thema dat actueel was, is en actueel zal blijven. De Oranjes hebben altijd al een grote rol gespeeld in de geschiedenis van Nederland.
Willem van Oranje werd in de 16e eeuw de Vader des Vaderlands. En meer dan 400 jaar later, in 2013, werd Willem Alexander, een verre nazaat van Willem van Oranje, onze nieuwe koning. Maar dat is allemaal niet vanzelf gegaan. Perioden van strijd en conflicten, maar ook van vreugde en eensgezindheid.

Van Republiek naar het Koninkrijk der Nederlanden. Van Patriotten tot Orangisten. Van Stadhouders tot Koningen en vooral veel Koninginnen. Een bewogen geschiedenis vol verhalen.

Verhalen ook over o.a. Watergeuzen en Martelaren; Orangisten in Noord-Ierland; Jetje Dondermont en Greet Hofmans. Daarnaast uniek fotomateriaal van de Oranjes. Deze en meer verhalen vertelt Frans U graag in een lezing van ong. 2 x 45 minuten met vele prenten en foto′s.

Niet-leden betalen deze avond een bijdrage en leden kunnen gratis komen genieten.[l]