Tabletcursus voor beginners in de Bibliotheek

STEENBERGEN - De Bibliotheek Steenbergen geeft een tabletcursus voor beginners die kennis willen maken met de mogelijkheden van een tablet. De cursus wordt gegeven op dinsdag 24 september t/m 19 november van 9.30 tot 11.00 uur (behalve dinsdag 15 oktober). De cursus is bedoeld voor volwassenen die niet of nauwelijks ervaring hebben met een tablet, maar wel met een computer overweg kunnen.

Met de cursus Klik & Tik: de tablet leren de cursisten omgaan met de Android (o.a. Samsung) en Apple (iPad) tablet. Er is aandacht voor het aan- en uitzetten, opladen, geluid regelen, ontgrendelen, vegen, toetsenbord en apps gebruiken. Ze gaan ook aan de slag met het zoeken op internet, versturen en ontvangen van e-mails en maken van filmpjes. Tenslotte komen het verbinding maken met wifi en veilig werken op de tablet aan de orde.

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten. Iedere les geeft een deskundige vrijwilliger uitleg over het thema. Daarna gaan de deelnemers zelfstandig aan de slag en helpt de vrijwilliger ze graag. Omdat er met maximaal 6 cursisten wordt gewerkt is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

Deelnemen

Deelname is gratis. Cursisten hoeven geen lid van de bibliotheek te zijn. Voor meer informatie of aanmeldingen kunnen belangstellenden contact opnemen via telefoon: 0164 24 34 50 of e-mail: cursus@markiezaatsbibliotheken.nl o.v.v. tabletcursus, naam, adres, geboortedatum en telefoonnummer.

Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Plaatsing geschiedt op volgorde van aanmelding, vol=vol. Indien nodig worden belangstellenden op de wachtlijst geplaatst voor begin 2020.[l]