Mooie winst TCS 1

STEENBERGEN - De eerste wedstrijd van de najaarscompetitie is TCS 1 goed van start gegaan.

Beide broers, Ronald en John Minkman, zorgden voor dat mooie resultaat en zorgden samen voor zes punten. Tegenstander Belcrum wist in de tweede set op gelijke hoogte te komen, 1-1. Doordat beide broers ook het dubbelspel in een zege omzette liep men uit naar 3-1. De laatste set voor de rust verkleinden de Bredase spelers nog tot 3-2. Daarna was het weer de beurt aan de sterkste spelers van die dag en zodoende werd het 5-2. Peter Bogers leek toen even een kans te krijgen, maar moest in de vierde game het hoofd buigen. De laatste twee sets bleven Ronald en John ook zonder verlies en dat leverde een fraaie 7-3 overwinning op.

Ook TCS 2 kreeg thuis een team van Belcrum op bezoek. Alleen sterke man Mark van Waterschoot slaagde er echter in om tot winst te komen of beter gezegd: hij won al zijn sets. Die kostte hem echter wel de nodige moeite, vooral de eerste. In vijf games sleepte hij die uit het vuur waarbij de latste game met 11-5 wel duidelijk was. Jammer was dat het dubbelspel samen met Marco Buijsen nipt verloren ging; in de vijfde game was de tegenstanderhet meest gelukkig en won met 9-11. Met 3-7 gingen zodoende de meeste punten naar Breda. Ook de dames van TCS 3 troffen in Belcrum 13 een te sterke tegenstander. Pas bij een achterstand van 0-5 kon Sandra Adriaansen tegenscoren. Twee sets later deed Miranda Bogers dat ook, maar daarbij bleef het. Met 2-8 gingen zodoende ook hier de meeste punten naar Breda.

Programma

Komend weekend spelen alle drie de TCS-teams een uitwedstrijd. TCS 1 vertrekt naar Bergen op Zoomom daar Markiezzat 2 te ontmoeten. Een dag later mogen ze het weer tegen Belcrum10 opnemen. Beide uitwedstrijden zullen ongetwijfeld meer spanning met zich meebrengen dan in het afgelopen weekend. Het volledige programma:

Vrijdag 20 september
Markiezaat 2-TCS 1
Markiezaat 5-TCS 2
TIOS 2-TCS 3
Zaterdag 21 september
Belcrum 10-TCS 1[l]